Informasjon om oppstart Revehiet Naturbarnehage


Her kommer viktig informasjon om hvordan vi skal åpne barnehagen igjen på en tryggest mulig måte. Vi følger veileder om smittevern for barnehager som har som formål å begrense og forsinke utbrudd av covid-19. 

Våre rutiner bygger på grunnpilarene for veileder:

syke personer skal ikke være i barnehagen
God hygiene
redusert kontakthyppighet mellom personer


Barnehagens åpningstid vil i uke 17 være 08.30-15.00,
Barna må være hentet til kl 1500.
Barn som har foreldre med samfunnskritiske jobber vil fortsatt kunne få et tilbud som er tilpasset det behovet de har, om nødvendig ut over åpningstiden fra klokka 08.30 til 15.00. Dette avtales med enhetsleder Gøran.



Grupper
Hver gruppe har max seks barn pr ansatt. Dette kalles en kohort i veilederen. Den ene ansatte vil ha ansvaret og sørge for stell, omsorg og kontakt med barna på sin kohort/gruppe. Men for å opprettholde god sikkerhet vil en gruppe samarbeide med en annen fast gruppe. Gruppesammensetning kan endres etter helgen, når det kommer flere barn og vi ser behov for endringer.



Barna deles inn i inntil tre kohorter/grupper, men i uke 17 er det kun informert om 8 barn som kommer og vi deler dermed i to grupper denne første uken. Vi vil være ute mest mulig, og alle barn skal levers på uteområdet ferdig kledd. Skifteposen og annet tøy som skal inn på barnets plass, vil bli hengt inn av en ansatt. Skift kan også ligge i sekken i pose. Ingen foresatte skal inn i barnehagen foruten ansatte med sin gruppe. Den ansatte vil ta ansvar for håndvask på barnet etter avskjed. Beskjed på sms vil bli sendt fredag 17. april om hvilken ansatt som møter deres barn. Ved eventuelle endringer her for uke 18 vil det i så fall bli informert om fredag 24.april.
Det er meldt godt vær i uke 17, så husk at barnet må være ferdig smurt med solkrem når de kommer i barnehagen og ha egen solkrem i sekken.



Mat
Foreløpig skal det ikke tilberedes eller lages måltider i barnehagen. Dette gjør vi for at ansatte kan bruke tiden mest mulig i direkte arbeid med barna. Det innebærer at barna må ha med ekstra niste, altså alle skal ha med seg 2 matpakker pluss vannflaske. Alle barna må ha spist frokost hjemme. 



Hygiene og renhold
Vi har utarbeidet rutinene på hyppig håndvask. Rutiner henger ved alle vasker til ansatte og barna. Viktig at dere foresatte vasker hender sammen med barna før dere drar hjemmefra og når dere kommer hjem igjen. Barna må komme i rent tøy til barnehagen. 

Barnehagen har egen plan for renhold på utsatte områder som toaletter, kraner, overflater, bord og stoler, håndtak, lysbrytere og leker. En del leker er tatt vekk for å kunne bytte på. 



Planer og oppdateringer
Månedsplanen blir levert ut etter hvert. Oppdateringer vil fortsatt foregå på bloggen vår. Viktig at alle foresatte har tilgang. www.revehietnaturbarnehage.blogspot.com



Sykdom
Barn, foresatte og ansatte med luftveissymptomer: Barn, foresatte og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse, ikke møte i barnehagen. De skal holde seg hjemme til de har vært symptomfrie i minimum 1 døgn.
Barn som får symptomer på luftveisinfeksjoner skal hentes så fort som mulig. Vi har klare føringer på hvordan sykdom skal håndteres i veileder til smittevern. Anbefaler dere å se på denne. Her er det vist eksempler på når barn kan/kan ikke være i barnehagen og hvordan håndtere situasjon om noen i husstanden blir syk. Kommunelegen vurderer tiltak for barnehagen om det oppstår sykdom her. 




Punkter å ta opp før barnehagestart.  
Vi må vaske hendene ofte i barnehagen. De ansatte i barnehagen vil hjelpe med håndvask på tur. Først med våtservietter etterfulgt av antibac.  
Vi skal ikke være inne i barnehagen, så vi sier farvel på ute/turplassen.
Vi kan ikke sitte så nærme hverandre. 
Vi kan ikke leke med alle lekene i barnehagen 
Vi kan ikke ha med oss noe hjemmefra i barnehagen 
Vi skal bare leke med de som er i vår egen gruppe 
Vi må si ifra til en ansatt hvis vi føler oss syke 


Så tilslutt: Sjekkliste til hva vi trenger i barnehagen
Niste til to måltider
Vannflaske i sekken
Skiftetøy i sekken
Solkrem i sekken
Gjerne caps 


Vi gleder oss til å se dere alle igjen!


Hilsen alle oss i Revehiet

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt