Uke 12,2015

Mandag

På morgenen ble det vill fantasi med platelina, vi bygget hverandre, kjemper og monstre. Vi laget blomster og hjerter. Vi fant ut at om vi varmet plastelinaen i hendene ble det lettere og forme den.

I samlingstund fant vi ut hvem som er ordensbarn for denne uken og de sjekket været. Grått litt vind og surt ute idag. Vi fant ut at været svinger fælt for tiden.

Vi er med i et prosjekt i likhet med 5000 andre barn i Kristiansand som heter  "slow bridge". Hvis dere vil lese mer på prosjektet an dere lese om det på denne linken https://www.facebook.com/slowbridge . Idag så vi på brua vi skal være med på å dekorere. Vi fant ut at den ligger jo rett utenfor barnehagen og er kjempestygg. Så snakket vi om drømmer, hva drømmer vi om, hva er min drøm? Grupper på 2-6 barn var inne om gangen og malte sin drøm på en glassflis :)

Turen gikk idag til Skytebanen for det var endel vind på Odderøya og for å ikke fryse måtte vi gjemme oss for den. Idag har vi hatt Yoga, vi har lekt regelleken "haien kommer" det er litt vanskelig og holde kontroll på alle reglene men det er bare å øve. Det er blitt spikket mye denne dagen. Vi har også fått øvet på dansen :)

Tomatsuppe med fullkorsmakaroni og egg til andremåltid

 Gutt fem år har laget portrett av en ansatt :)
 Vi får brukt våre kreative evner
 vi titter på bruen vi skal være med å dekorere og snakker om våre drømmer
 så lar vi drømmene gli over på flisen, enten med prikke teknikken eller


 skrape/risse

 eller bruke finger

 Nydelig resultat
 vi ser hvor langt vi kan hoppe


Hiv og hoi vi er i skuta

Tirsdag

I samlingstunden idag delte vi gruppen. En gruppe hadde Plan, hvor de så på fadderbarna våre og så på tegninger vi har fått tilbake etter at vi sendte tegninger til de. Vi snakket litt om hvorfor vi er planfaddere og at alle ikke har det likt.
Den andre delen var med på og snakke om høna som skapte kyllingen som ga nytt liv. Deretter laget vi påskepynt i gult som er fargen til kyllingen som et barn så fint sa det. Så rullerte gruppene slik at alle fikk være innom begge deler.

Turen gikk idag til Lavoplassen hvor det blåste veeldig og vi var mange som angret på at vi ikke la et par votter i sekken. Erfaring gir lærdom!
Reveungene var på tur til tv tårnet hvor de hadde en skikkelig oppdagelsestur og kom tilbake ivrige til å vise hva de hadde funnet på turen.
En gruppe barn var med på og bygge en hytte med svære pinner og planker. Vi snakket om størrelse på de ulike pinnene, hvor tunge de var og om de kunne være slik eller slik. Vi surret og knøt tau rundt for å få de til å sitte fast. Prosessen av denne hytten var det mye matematikk lærdom i og ie minst det å kunne samarbeide sammen på tvers av alder.
Mye ulik rollelek denne dagen :)

Nydelig wok til andremåltid.

 vi maler på doruller
 som skal bli til flott påskepynt
 vi er konsentrert i vårt arbeid
 Vi samarbeider om å bygge hytte
 jobber hardt med å finne lange pinner
 Vi ror i vår båt
 og maler med kull


Oppå den høøøøye steinen :)

Onsdag

I samling stund denne dagen skulle vi øve oss på å snakke i store grupper. Noen synes dette er litt skummelt og andre elsker det. Da er det viktig at vi som gruppe respekterer den som snakker med og lytte og ikke snakke i munnen på den som snakker.

Vi har laget enda en påskekylling idag. Grupper på 4-6 barn var sammen om og lage hver sin kylling. Vi øvde oss på å vente på tur når vi for eksempel skulle ha lim. Vi øvde på å hjelpe hverandre om noen trengte hjelp, eksempel om vi skulle feste kulene sammen. Vi øvde på benevnelser som " kan dere ta den STØRSTE kulen først og deretter den som er MINDRE". Vi øvde oss også på fargekodene når vi laget kyllingen, for hvilken farge ville vi ha på fjærene? Da måtte vi jo spørre ved og nevne fargen.

Skolegruppen har arbeidet hardt idag. Det er viktig at barna SELV prøver og huske leksene :)

Skytebanen ble vår turplass denne dagen etter avstemning. Gøran har vært en skummel fugel fra Ronja Røverdatter idag og fanget barna. Det ble mye latter og hyl og vi fikk virkelig beveget oss. Andre har vært med på gjemsel og virkelig fått brukt stedsansen vår. Vi har også laget hinderløype hvor vi aket ned på blikktakplate så hoppet vi fra stubbe til stubbe. Deretter balanserte vi på en planke som var i luften for så og løpe alt vi kunne til start igjen.

Laks i folie til andremåltid

 Det og koordinere øye hånd kan være en prøvelse
 vi tegner på øyner
 og fester magen fast på hodet :)
 Må få noen fjær på også :)
 vi sklir nedover
 venter i kø og balanserer
 gi meg fart væææær så snill :)
 juhu vi løper ned også
så gøy :)


Torsdag

 reveflokken lager påskeyllinger
 det er spennende å male med så mye maling
 en to tre hopp!
 ser du hva som er der nede ? :)
 påskepynt laging

 væææ, Morten er daidaross og tar oss1


 bukkene bruse innspilling

Fredag

 Vi kjører med bilene slik at de hopper
 Må passe på babyen :)
 Gå på stylter da må man bruke balansen sin
 vi synger
 og lager påskepynt
Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.