Uke 43, 2015

Mandag 19.10.2015

Denne morgenen har vi lekt med siler og vann, vi har brukt tre forskjellige størrelser og et glass. Vi eksperimenterte med å se hvor mye vann vi kunne helle i sila før det randt over.Dette var spennende og vi fant ut at den minste sila var best :)

Ved samling hadde vi rutinesamling før det var bukkene bruse med figurer, det var noen trillrunde øyne som følgte med med tillrop som "nå kommer den mellomste" "nå kommer jeg å ta deg". Her er det barn som har fått med seg handlingen i eventyret.

Idag har vi kildesortert plast søplet vårt. Vi heiv søplet i vognen og dro avsted, på vår vei møtte vi både troll og andre skapninger. Når vi kom fram måtte det endel forklaring til for å forstå at det er ordens barna som skulle kaste oppi kontieineren, men vi skjønte det til slutt :)

Vi gikk så til skateparken hvor vi ha lekt, vi har klatret opp rampene for så å sklidd ned igjen. Vi har balansert og vi har løpt. Barna har idag vært malt som bukker og dette skapte et virvar av lek med bukkene bruse :) En gjeng barn ble veldig opptatt av kunsten på veggene og lagde sine egne historier, blant annet at elefanten spiste opp jentas fot. Vi har også prøvd oss i klatreveggen, men ikke lengre opp en det var forsvarlig for vi hadde tross alt ikke med oss klatretau :)

ordensbarna kaster plast plastsøppel
 vi følger nøye med
 her løp vi opp og sklei ned igjen
 det skapte veldig god stemning og latteren runget utover :)
 vi fant også noe å balansere på
 ånei elefanten spiser foten til jenta
 vi "trener" vi :)
 Klatremusene i revehiet

 vi brukte alt av muskler i armer og bein
så vi kom oss litt opp i veggen :)


Tirsdag 20.10.2015

Idag var det tid for rutinesamling med alle samlet, vi sang de faste sangene og sjekket været for dagen. Så snakket vi idag om eventyret "bukkene bruse" for ja man kan reflektere rundt et eventyr :) Utav samtalen mellom 14 barn kom vi fram til at trollet var nok stort, bukkene var tre i forskjellige størrelses og kunne kanskje være søsken eller venner som ville spise :)

Etter dette var det tid for ut og hele gjengen var med på å lage et maleri av eventyret "bukkene bruse". Her skulle vi male med hendene våre og opplevelsen med og male hendene og opplevelsen av og skape noe i felleskap var hovedpoenget med å lage bildet, altså prosessen og ikke resultatet. Det kom mange fnis når det skulle males med hendene, "det kiler" og "æ blir skitten", "kan vi vaske" var setninger som kom. Det var en opplevelse for alle noen hadde erfaringer fra før av og for andre var dette førstehånds erfaring. Vi delte stunden sammen og fikk et flott bilde med både himmel og gress, sol og tre, elv og bru. Å til og med tre bukker og et troll.

Idag tok vi beina fatt og gikk til Odderøya, på veien dit fikk vi øye på noe spennende. En mann fra kommunen stod og spylte med høytrykksspyler ned i sjøen. "åffer gjor du det derre?" spurte et barn. Å da var vi i gang, spørsmålene haglet og vi fikk svar av en tålmodig mann som skulle fjerne tagging fra bakken. Vi følgte nøye med og brukte god tid til å se på, vi var rett og slett tilsede her og nå på barnas premisser.

Turplassen vår idag var tåkeskogen, her har vi hatt mye god frilek, det har vært jaget tigere vi har vært på oppdagelses ferd etter troll som vi måtte forsikre oss om var snille, vi har klatret og hoppet i løv. Løv er en hit om dagen, vi samler i store mengder og kaster de rundt oss eller gjemmer oss i løvhaugen.

Det er blitt laget bilde av blader idag. Et tørket blad litt lim og glitter kan skape magisk stemning i skogen. For så mye kunnskap vi kan få inn, hvilket tre kommer dette bladet fra? hvilken form har bladet? bladet er jo tørt så vi må lime forsiktig for det tåler ikke så mye, hvor store mengder glitter skal vi bruke? Kan glitteret fly i vinden? Ja vi lærte mye :)

 "det kiler når du maler med hendene"
 16 barn har samarbeidet om å lage ett bilde av eventyret "bukkene bruse"
 vi følger nøye med på en arbeidsmann fra kommunen
 det må forsiktighet til når man skal lime på et skjørt blan
 men det ble fint skal dere tro :)
 spennende å se på
 vi strør på glitter
 så tryller vi med glitterstøvet :)
 wee så gøy

det er med blader :)Onsdag 21.10.2015

Idag har det vært skolegruppe, fem glade barn kom til kjøkkenet med permen under hånden og leksa i hånda. "Se æ har gjort leeeksa!" For en mestringsfølelse i en alder av 5-6 år :) Idag har vi hatt en klippe lim oppgave. Det er blitt fargelagt frukter på papiret før det etterpå ble øvd på å klippe de ut for så å lime de på riktig plass. Etter dette fikk de en oppgave om å tegne alle kryssene like.

Olabil gruppen har idag tatt på seg maleforklene og tatt fram malekostene. For vi vil nemlig at Ola bilen skal holde lengst mulig i all slags vær og da maler man den. Vi øver oss på å vente på tur og se gleden i å hjelpe hverandre.

Idag har turplassen vært skytebanen her har det vært mye god frilek og til og med en froskebegravelse!

 vi maler førerseter
greit å varme seg på et bål


Torsdag 22.10.2015

Ved samlingstund fikk barna idag høre eventyret om de tre bilene som skulle over Varebroa for å fylle bensin, under bodde den store traileren. Det var også rutinesamling.

En gruppe barn har spilt mattematiske spill idag ed fokus på antall, form og farge. Mens en annen gruppe barn har hatt fokus på klippe etter strekene. Det har vært mye god frilek ved søledammen og det ble til et bakeri med all slags kaker i.

Reveflokken har idag fått lage hver sitt ansikt av bukk. De limte på øyner, ører og horn før de tegnet på nese og munn for så å sette på skjegg.

Idag gikk tur til rett utenfor gjerdet, altså rett i nærmiljøet. Her har det blitt kjørt buss og seilt skute. Det er blitt laget kaker og noen knyttet flagg.

 vi spiller spillet om antall form og farge
 mens andre fargelegger hånden sin og øver på å klippe
 reveflokken lager bukkene bruse

 klappeleken
 vi kjører buss, vil du sitte på må du ha billett
 vi kiler hverandre
 hiv og hoi vi er på bølgane blå


 se, vil du ha sanda
 se i lager et slott oppå stranden
 en som gjerne ville bære sekken :)
 Reveflokken har laget bukkene bruse
kyllingwok


Fredag 23.10.2015

 ferdig resultat av maleriet av bukkene bruse
 vi nyyyter nista i nærmiljøet
 hmm, hvorfor er det ikke fisk her men bare hummer?
 Vi har litt avslappning i sola
 dette treet gir mulighet for hele barneruppen


 en to tre hopp
svanene var svært nysgjerrige idagHa en god helg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt