uke 33

Mandag 10.08.15

Denne mandags morgen har noen barn perlet, andre har tegnet blåbær på ark og fått en oppdagelse av at blåbær er sirkler. Her er det altså avansert geometri på morrakvisten. En gjeng har vært bygningsarbeidere og arkitekter når de har planlagt og så bygget forskjellig med lego.

Ved samling var temaet denne dagen blåbær Etter å ha sunget morgensangen og sett på hvem som var tilstede gikk vi inn på temaet. Vi har nå delt gruppen i to. Gruppe en snakket om hva man kan lage av blåbær og hvordan man plukket blåbær i en kopp. Gruppe to snakket også om hva man kan lage av blåbær og at vi idag skulle høste inn blåbær for senere lage syltetøy. De så også på en film med blåbærsangen til Alf Prøysen til.

Turen gikk idag til kanontoppen hvor vi har plukket blåbær sammen i en kopp, slik som gode venner gjør. Samarbeider sammen om en oppgave :) Vi har klatret kjempemasse på kanon.

Knekkebrød med masse godt pålegg til andremåltid.

Etter dette hadde Reveungene og Reveflokken hvilestund mens de lyttet til lydboken pelle politibil. Skolegruppen hadde mattelek og fokuserte på å telle og finne riktig antall.


 Vi følger nøye med
 så holder vi konkreter i har hånden som stapper med tema
 to venner plukker i samme kopp
 mm blåbær
 vi skyter fra kanonene
 å et lite rompetroll har blitt til en frosk
hmm stemmer antall blader med tallet på arket ?

Tirsdag
Idag har vi vært på skjærgådsbukta hvor vi har hoppet lengde. Dette var en sikkerlig hit for barna. En gruppe barn har også vært på biblioteket og lånet bøker i forhold til månedens  tema.

 vann er viktig for kroppen :)
 en
 to tre
og hopp


Torsdag

Denne morgenen har det vært en liten filmskaper i gangene ved Revehiet, dere kan se resultatet på filmen ved tidligere innlegg. Ved samlingen leste vi boken om blåbærturen og snakket om at det kan være fint å hjelpe hverandre når man plukker for da får man jo tak i mer bær.

Turen gikk idag til Odden,her har vi lekt på stranden med å bruke armen vår til å kaste stein i havet. Å ja da får vi bruk for matematiske begreper som langt og lengre. Vi har lett etter krabber og fant en strandkrabbe.

Reveflokken har vært på sin første gruppetur. Det var en stolt gjeng som vandret avgårde, de var gode til å vente på hverandre slik som gode venner gjør. Det ble en tur opp et berg og ut en odde for så å finne en stol i stein som vi kunne nyte utsikten i.

 lager animasjonsfilm
 forme en gang så ta ett bilde
 vi kjøler terne  våres litt
 Reveflokken på tur
 vi venter på hverandre
og hjelper hverandre-

Fredag

Å i dag har vi vært kulturelle, vi har nemlig vært innom museum som dere kan se på bildene nedenfor :)

 titter på kunsten
 å vi er inni kunsten
 hmm dette skapet er tre etasjer høyt og vi an leke inni det
 ser på gresshoppene
 viii vi rutsjer nedover
 å studerer edderkoppene
 så var det tid for litt putekrig
 og bygging av hytte

 tegner med kritt
 og skriver bokstaver på asfalten
vi lager blåbærsyltetøy

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.