Uke 21, 2015

Mandag

Denne morgenen var det både bygging av juvo hvor vi laget forskjellige former i 3D og det bygget biler med lego. Noen lekte med vannet i vasken og fant ut av tyngdekraftens underverker.
Samlingstund hvor barna fikk anledning til å fortelle hva de hadde opplevd i helgen, det ble også lest en bok om ville dyr i Afrika.

Tur til Odden hvor det har blitt mye fiske uten hell. Men vi har iallefall fått  øve på å kaste ut og sveive teknikken.

Knekkebrød og pålegg til andremåltid.

 Ei som fant et skattekart i en flaskepost
 to som leter etter dilamanter :)
 nam nam disse bladene var sure og gode
vi må huske på reglene, alltid vest på, alltid sitte på rumpa og vise varsomhet så får vi kanskje no fesk :)


Tirsdag

Ved samling hadde begge gruppene temaet våren. Gruppe 2 snakkes om blomster og undret seg over hva våren gjorde. mens gruppe 1 snakket om rumpetroll og dens utvikling, de reflekterte rundt allergi siden et barn mente dette hadde med våren og gjøre og de kom inn på solen og hva den er med på å gjøre ved våren.

Når vi kom ut var alle 16 barna med på og lage et vårbilde. Først tegnet vi gresset her snakket vi litt om hvor det skulle være hvilke farge det hadde og hva det trengte for å vokse. Så laget vi stilker og undret oss hvordan de kunne vokse, jo med sol, vann og jord! så tok vi frem malingen og gaffler og laget flotte tulipaner. Resultatet kan dere se i taket på garderoben.

Idag dro vi på tur til skogen over skytebanen. Her var det svært mange maur og vi måtte jo finne ut hvorfor de var akkurat på stien her. Jo snart fant vi en maurtue og de var nok på jakt etter kvister til dronningen sin. Da lærte vi at det finnes en dronning i hver tue og at de andre maurene er arbeiderne hennes.

Vi var også på salamander jakt, vi gikk opp i bekken hvor vi vet de liker seg. For vi har lært at de liker seg i bekker med rennende vann. Vi kikket litt og fant en hel hau av den. Vi studerte de og fant ut hvem som var gutter og hvem som var jenter. Vi lærte også at man må håndtere de forsiktig og legge de fint ned i bekken når man hadde sett på de. Det ble mange kyss på salamanderne denne dagen, for det var svææært populært og susse på de for å se om også de kunne bli til prinser slik som froskene.

 "Den kryper bortover i hånda miiii!"
 Vi hjelper hverandre å fange salamandere
 se, kanskje de liker å ligge sammen i en hånd, vi prøver
Vi får selv velge hva vi skal ha i wrapen

Onsdag

Ved samling idag snakket vi om hva som var lurt å ha på seg siden det var så fint vær idag. Vi måtte øve oss på og rekke opp hånden og respektere hverandre med å vente på tur.

Skolegruppen har hatt "eksamen" i Tarkuss programmet. De var ute i trafikken og så om de husket hvordan de skulle ferdes på gangfeltet. Å alle besto med glans!

Reveungene har idag øvet på kizz sangene til konserten :)




Torsdag

Samling med informasjon om dagen og rutiner.

I dag har vi vært på gjenbruksverksted ved Grønt senter. Vi har som nevnt tidligere vært å plukket og sortert ut søppel. Hvor vi har hatt fokus på hvorfor man ikke bør kaste søppel i naturen slik at barna har vært med på hele læringsprosessen. I tillegg hadde de samlet endel søppel på Grønt senter. Når vi kom til Grønt senter fikk vi spørsmål om vi viste hvor lenge ulik søppel ligger i naturen før det blir borte. Da var det ulike svar fra en time til tusen millioner timer og vi lærte blant annet at en brusflaske kan ligge over ti år før den forråtne. Vi laget mange flotte kunstverk av søppelet, det var noen ivrige barn som laget unike kunstverk som skal stilles ut under The Tall Ship Races Kristiansand.

På ettermiddagen har det vært spill med matematisk innhold, hvor det var øving på benevnelse, det og kunne koble to og to sammen og ikke minst lære å vente på tur. 

 vi lytter spent etter
 en bil laget av søppel
 to kunstnere bak en båt
 "se den kan fly på bølgene"
 et plastbeger blir til en hval
Hei hei, vi er på Grønt Senter vi!

Fredag 

En fredagsmorgen hvor vi var veldig gode på å dele med lekene vi hadde med oss på "ha med dagen". Vi har også laget smykker og armbånd av treperler. Å det er blitt bygget med lego.

Gruppe 2 har idag hatt om rumpetroll i samlingstunden. De har sunget en sang om hva som skjer med et rumpetroll når det vokser. De har også lest en bok om rumpetrollets utvikling.

Gruppe 1 ble ved en samling tidligere i uken veldig opptatt av solen så vi gjenopptok dette temaet i samlingen, vi tar barns interesser på alvor :) Vi så på to filmsnutter om solsystemet vårt og hvor man gikk nærme solen. Vi lærte blant annet at solen kan bli 6 tusen grader varm, at solen er den største stjernen vi har og at den gir lys og gjør at forskjellig at vokse ved tilførsel av næring.

Idag dro vi på tur til skytebanen etter demokratisk avstemning. Her har vi vært på tur til stranden hvor barna har tatt bilder av det de ønsket. Vi har kastet stein i havet og da lærer vi at vi ikke må kaste om noen står framfor oss og vi øver på kastearmen. Vi har funnet mange småkryp under steinene og i tangen, dette var veldig spennende. 

Vi var også oppe å tittet på salamanderne og vi undret oss litt over hva de spiste, kanskje rumpetroll siden det var så få av de i bekken?

Vi tok også turen innom grottene, hvor vi hylte og hvinte for det var så gøy og spennende på en gang å gå i mørket :)


 nam vi spiser nista vår
 hmm, finner vi noen småkryp ?
 å jada, vi må bare løfte på stein og tare
 denne lille karen løp raskere enn munkelusen, kanskje de er i slekt for ellers var de like
 "oy, se på den fine dilamanten jeg fant"
 det ble et skikkelig plask
neimen, kanskje jeg vinner førstepremien sa en gutt å løp til ryggsekken med et lurt smil rundt munnen :)

Riktig god pinsehelg!



Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt