Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.


Vi har laget en temaside med tips til hjemmeaktiviteter på toppen av bloggen her, vi oppdaterer den flere ganger i uken med nye tips og forslag til aktiviteter.
Nedenfor ser dere et utdrag av det dere finner på temasiden.


Lag hinderløype
La barna lage en hinderløype inne eller ute. Bruk det som er tilgjengelig, puter, tepper, stoler osv. Legg opp til at hinderløypen skal ha en variasjon av bevegelser. Åle, krype, hoppe, balansere, klatre over eller under, jo eldre barna er jo mer kan de lage og bestemme innhold selv, og vanskelighetsgraden kan varieres etter alder.


Lag paradis eller bilbane med tape på gulvet.
Gjettelek
Gjett lukten -  Deltakerne får bind for øynene, og så skal de lukte på en gjenstand. Forslag til lukter er; kakao, kaffe, kanel, eple, appelsin, tannkrem eller såpe.  

Gjett lyden - Lag en lyd skjult for barna som gjetter hva de hører. F.eks krølle eller klippe papir, sprett med ball, tenn fyrstikk, klor med negl, bruk ulike skramleinstrumenter m.m.  

Gjett smaken - Leken gjøres på samme måte som «gjette lukt». Forslag til smaker er; kjeks, rosiner, potet, teskje med frukt eller syltetøy, kanel, sukker, salt, sitron, sjokolade, ost.Tegn og fargelegg

Øisteins blyant har laget tegneverksted og mange tegneoppgaver, du kan også printe ut fra denne siden.
Digital eventyrstund
Til vanlig er det høytlesning for barn på Litteraturhuset i Oslo.
Nå kan alle som vil delta fra hjemme i stua.


 

Salaby
 Gyldendal har åpnet sine sider for skole og barnehage, dette fungere både på nettbrett og PC. Her er det opplegg/spill med pedagogisk innhold som barna kan gjøre. De har også et bibliotek, her kan barna høre og lese bøker. 

Finn klokka
Gjem vekkerklokke/kjøkkenur som tikker tydelig bak sofa, under pute for eksempel. For at den som leter skal finne, må alle være stille! Her kan man også gjemme lekebil der de andre lager høyere "bildur" når barnet nærmer seg!


Apper til mobil og nettbrett

Fantorangen
App med morsomme aktiviteter og læring for de minste, fra ca. 2 år. Utviklet av NRK.

Tella
Mattespill for de yngste. Tella er et pedagogisk spill for nettbrett der barn kan lære matematikk gjennom å leke og prøve seg frem. Spillet er utviklet av Høgskolen i Bergen i samarbeid med Statped. Spillet er beregnet på aldersgruppen fem til åtte år, men kan fint brukes av barn som er yngre eller eldre. 

Bevegelseslek
Denne appen gir dere oppskrifter på ulike leker

Biblioteket arrangerer fotokonkurranse for barn

 Fotokonkurranse for barnLage slim
– Barberskum
– Shampoo
– Håndsåpe
– Salt


Slik gjør du det:
Først tar du et par spiseskjeer shampoo og en god sprut med barberskum og blander dette godt. Etterpå tar du i to sprut med handsåpe og blander godt igjen. Nå skal du ta å strø litt salt i, men ta litt og litt av gangen. Rør godt.


Ønsker du farge kan du ta i en pitteliten sprut med konditorfarge og bland dette godt inn.

Blir den klumpete kan du ta i litt mer shampoo. En liten teskje eller to skal hjelpe godt på. Rør godt igjen.

Når alt er godt blandet skal du sette denne blandingen i fryseren i 10 minutter. Ta den ut og start med å kna den godt. Etter litt knaing skal den være fin og fast. Bare prøv deg frem.