Uke 4, 2015

Mandag

Det er mandag igjen!  Vi har Laget smykker på morgenen. Det er vanskelig skal vi si dere, for det første så er perlene små og vi skal stikke en tynn trå gjennom disse. Tenk hvor mye vi øver oss på koordinasjon og konsentrasjon når vi lager så fine smykker! :) Det er blitt laget en stor togbane, som togene har kjørt rundt på og blitt laget kjempe fine tegninger. Men plutselig fikk vi øye på på det snødde og da var det bare å løpe på do og få på seg RIKTIG tøy . så gøy!

Jente 5 år var hjertebarn idag :)

Vi ville få akt litt på akebrett idag og utnyttet tiden med snøen og tok derfor en spontan tur til Lund og en diger akebakke. Det er ikke noe vi angrer på for for en dag :)
Vi har aket og aket. Akt ned og løpt opp Igjen, gang på gang.

Tomatsuppe med makaroni og egg til andremåltid. Arabisk dessert fikk vi også :)
 Solbærtoddy til førstemåltid
 Nå gleder vi oss til å ake :)
 Juhu vi setter utfor
 dette var gøy!
 det ble møe øvelse på grov motorikken idag
 shira vil ha litt skive med makrell på
 votter må på
 unna vei her kommer jeg
 fine store klatre tre var det å på lund
 å det var plass til mange i det å
vi snurrer rundt :)


Tirsdag

Det ble en flott og harmonisk sangsamling denne tirsdagen, med noen flinke barn som enten sang for full hals eller rocket med danse tåa ;) Vårt turmål idag var Bendiksbukta for her kunne vi ake og gå på ski som mange ville utifra været.

Vi tok på oss tøyet og vandret ut til Odderøya. Store deler av dagen har vi hatt flott vær overskyet og litt snø. Vi har aket mye idag også, det er en vanskelig teknikk det der og bøye kroppen bakover og bena opp for å få god fart. Vi øver og øver :)  Noen barn har også gått på ski og stått utfor bakken og hoppet på hopp, det var knakende gøy og latter kunne høres på lang vei. Det ble bygget en snøborg hvor vi var opptid ti barn som samarbeidet med å rulle svære snøballer og feste disse til hverandre.

Når vi skulle sette oss til å spise andremåltid som idag var Wok fikk vi plutselig et vær skifte. Vi måtte kaste i oss maten og erfarte hvor viktig det er å ha vottene INNI dressen når vi spiser. For ellers er de kalde og våte når vi skal ta de på etterpå.

Vi har hatt ettermiddagen inne hvor vi har laget masker av papir, det ble noen skumle tigere og snodige pirater :) Det er blitt split endel spill så matte har vi også holdt på med. Det er bygget med togbane også. Ved siste måltid og frukt hadde vi en god samtale fra insiativ fra et barn om landene på kartet. «Hvor er det du kommer fra, kan du vise det på kartet?» «JA» og så så vi hvor mange steder i Norge var, hvem våre naboland er og på ulike land i verden.

 Kjemper oss til øya :)
 snøborglaging

 svææær snøball
 vi hopper på ski
ake :)


Onsdag

Skolegruppen er godt igang med Tarkuss. Han er et beltedyr som lærer oss om trafikken og viktigheten med trafikkreglene og hvordan man skal ferdes i trafikken.

I samlingen idag var reveflokken og reveungene med på et hemmelig oppdrag. De skulle nemlig liste seg ut på lagret stille som mus for så å stå i kø. De skulle deretter velge seg to egne kroppsdeler som vi skulle ta «rønken» av. Det ble røntgenbilder av hender, føtter og ansikter. Vi gjettet på at vi kunne se skjelettet meeen vi kunne jo ikke det :) Vi telte fingre og tær og skal senere henge opp bildene.
Idag gikk turen til skytebanen hvor vi har fått akt veldig mye, vi bestiger bakken med endel kjemping på glatt snø og kommer oss opp så vi kan rutsje i kanonfart ned igjen! Det er smil og latter på mils avstand. En gang i bland blir det kollisjoner og knall og fall, vi må lære oss at vi ikke skal gå midt i løypa, man må rope «nå er det klart» i bunnen av bakken og ikke minst rope «her kommer jeg» når man setter utfor bakken. Vi lærer av erfaringer :)

Vi har malet på snøen, hvor vi hadde med oss tomme ketchup flasker med maling i. Dette holdt fem/seks barn på med. Når det ble tomt eskalerte leken til og kaste fargesnøballer på en vegg til så og gå videre til å bygge lyslykter. Det kom hele tiden nye barn inn i leken og ord som «OY se der» «Nemen se på snøen» og «så gøy fargesnø» kom frem.
Laks i folie til andremåltid

Bursdagsamling når vi kom tilbake og vi feiret at gutt 6 år fylte år. Hipp Hipp Hurra :)

 "røntgen av beine med fem tær på"
 dette var snodie greier
 enn handa da, hvordan blir det ?
 vi aker :)
 unna vei her kommer morten!
 yey så gøy
 her går det fort unna
 i en fei
 male på snøen
 er gøy

 se norges farger, rødt hvit og blått
 snølykt
hipp hipp hurra!

Torsdag

Morgen med enda mer togbygging, jenter og gutter sitter og bygger med togskinner. Det blir fantastiske spor med bakker, svinger og til og med broer på gulvet. Det var en smart tanke som ble kommunisert gjennom barna idag. «hvis vi alle hjelper til å bygge kan vi jo kjøre tog veeeldig snart» ;)

I gangen har det blitt lekt politi og røver mellom fem barn i ulike aldere fra tre til fem år. Det var bra samspill mellom disse barna og de greide konfliktløsning med litt veiledning. Det er så gøy når vi får til og leke sammen altså!
Det ble også laget noen kule tigermasker som vi gikk rundt og skremte hverandre med denne morgenen.

I samlingen idag snakket vi om hvor viktig det er å ha på seg ulike lag klær. Vi kom fram til sammen at innerst mot huden må vi ha på ull for det gir varme og skaper varme. Vi vil så ha på oss et lag til ull eller fleese. Så må man jo ha på seg dress. Men ikke nok med det noen av barna mente på at vi måtte jo ha på oss lue for om ikke ville vi jo fryse på hue. Votter buff og sko var også lurt ifølge de fleste barna.

Reveflokken har idag hatt sin tid inne. De har tatt for seg en APP på Ipaden. Vi hadde fokus på og greie å vente på tur noe som ikke er like lett når fire tre åringer holder på med samme Ipad. Men etter litt kom vi inn på turtakingen og det var veldig viktig og følge sin tur :) Vi så på ulike dyr denne dagen, hvor det kom lyd når vi trykket på dyret. Først på engelsk så på norsk og hvilken lyd dyret laget. Det ble veldig gøy og herme etter stemmen.

Idag har vært den store akedagen, for det har nemlig blitt litt isete og da går det fort og langt. Kjempe gøy! Vi har idag også malet på snøen siden barna likte dette veldig godt. Det er blitt lest fortelling iløpe av dagen og spilt kort. Vi har hatt besøk av byggningsmenn i barnehagen som setter opp gjerde. Disse er det veldig spennende og følge med på og studere. Vi hjelper de litt også :)

Pytt i panne til andremåltid

 er det min fot eller?
 Reveflokken med Ipad
 som leker med det engelske språket
 ake ake ake





Fredag

Fredag er «ha med dag» noe som barna var skikkelig gira på denne fredagen. «Har du med deg noe?» «Kan jeg få låne», «du kan få låne min om jeg kan få låne din.» det var mange lånere og bytting, vi øver på dette og idag var vi skikkelig gode med hverandre.

Idag fikk Kevin være med til jente fem år over helgen. Han skal vist få godteri og sove i senga og til og med være med på konsert, vi gleder oss til å høre om det på mandag.

Vi tok idag turen til odderøya Amfi. Hvor vi har gått på ski og aket dagen lang :)


Ostesmørbrød til andremåltid.


 åh av og til er det tungt altså...
 nydelig dag
 neste langrennsjenter på landslaget :)
 se på den Idapen
Vi koser oss! :)



Ha en super duper helg! :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt