Uke 43

Mandag

Denne uken har vi hatt FN-dagen og barns rettigheter i fokus. Dette har gjenspeilt seg gjennom samlingene og aktiviteter.

Samlingen mandags morgen startet med og finne ut hvem de to nye ordensbarn var. Å hvorfor har vi egentlig ordensbarn. Jo så fint som jente 5 år sa «Så vi alle kan få være med og hjelpe til og bestemme lit». Vi tok så i bruk litt IKT i samlingen. Hva er egentlig jordkloden, her ble det lagt opp til undring blant barnegruppen og vi kom etterhvert fram til at det er jo den vi bor på og til og med isbjørnen bor på den. Vi så på film om jordkloden, der så vi at den er rund, snurrer rundt. Der det var grønt er det gress og blått hav. Vi sang så to sanger som handler om at vi er glad i hverandre og burde hjelpe hverandre og at vi er like gode alle sammen.

Skolegruppen har idag startet på arbeidet med og lage jordkloden. De har tegnet en sirkel og revet opp papirbiter for så og lime de inni sirkelen

Vi tok turen til Lavoplassen hvor vi har hatt barne dugnad. Vi har kuttet og saget noen trær hvor barna har fått vært med på prosessen. De har saget med sag og bæret trærne sammen.

Folie snacks med torsk, potet og grønnsaker til andremåltid.
 Vi samarbeider om og lage jordkloden
 Vi hører på sang om at vi er glad i hverandre
 Jordklode laging
 Vi samarbeider om og sage på et felles tre
 Da må noen vente mens andre sager
Vi spiser andremåltid
Tirsdag

Samlingstunden idag forklarte Miriam hva barnekonvensjonen er. Vi så på de to første punktene på plakaten fra Plan om barns rettigheter og snakket litt om disse.

Reveungene og Reveflokken har fortsatt på jordkloden vår.

Denne regnværsdagen dro vi til lavoplassen. Her har vi fisket fantasi fisker, vi har hatt mye god rollelek med ninjaer som har klatret i trær, sjørøvere som har seilt over de syv hav og butikk lek hvor det er blitt solgt mye is.

Reveungene har vært og felt to trær som skal bli brukt på dugnaden. De har også lært om trærne. Om høsten faller bladene av og råtne greiner ser gamle ut og er ikke lurt og klatre på for da kan de knekke.

Kyllingwok til andremåltid

 Reveflokken fortsetter på jordkloden
 Se på oss vi har gravd oss ned til Kina
 Jeg sitter med beina fra hverandre og spikker nedover som spikkereglene sier
 et kassaapparat i skogen, her får man kjøpt Odderøyas beste is

Onsdag


I samlingstunden idag har vi lest om verdens viktigste venn. Vi får høre om en jente som lever i Afrika og hvordan hennes hverdag er. Vi har også sett på fadderbarna våre og snakket om de. Vi tok også opp to nye punkter fra plakaten om barnekonvensjonen. (se bilde).

Idag har vi satt garn og vært på lavoplassen.


Pølse snaks i folie til andremåltid. 

Torsdag


Samlingstund sang vi de to sangene vi sang på mandag og snakket om hva de handlet om. Vi tok også fram plakaten fra plan og så på tre punkt om barns rettigheter.

Idag dro vi til skytebanen. Her har vi hatt en innholdsrik dag. Noen barn var med morten og to opp garn. Andre var igjen og lekte blant annet rødt grønt lys.

Reveflokken har malt ute i regnet og fått erfare hva som skjer med malingen. Vi trengte jo ikke vann i en kopp når det om vann fra skyene J Vi fikk også smakt på den og erfarte at det ikke smakte så godt.

Morten kom tilbae med åtte fisk og en krabbe. Det ble stor jubel fra barna, hva er dette og hva er dette. Vi fikk vite hva de forsjellige het og hvilke kroppsdeler de hadde. Så var det tid for å sløye fiskene. Nå kunne vi se på tarmene og hva som var inni de. Vi så på hjertet og så det pumpet, vi så på sjelettet til fiskene. Vi så på øyne og en hit var og få fiskene til og tisse!


Pannekaker til andremåltid.
 Reveflokken maler i regnet
 Vi har vært i en mørk mørk hule
 Å vi ser utover havet! Ser dere også spøkelses skipet som vi ser ?
 Er de noen som vet hvilken fisk dette er ?
 Ser dere her en tennene til fisken
 Er det noen som vil holde fisken ?
 Ja! vi er mange som vil det
 La oss sløye litt fisk,da holder man i gjellene og skjærer ned magen på fisken nemlig
 Vi har skjært i tarmene for og se om fisken har noe bæsj
 Vi kjenner på hjertet som fortsatt pumper.
 Vi tok ut øyet for å studere det nærmere
 Her ser vi på skjelettet til fisken.
 Nam pannekaker
Hjeeeeeeelp ikke ta oss! :)


Fredag

FN-dagen. Idag feirer vi alle barn og alle voksnes bursdag på denne jordkloden. Samlingen ble delt i to. Og rulert på. På kjøkkenet så vi på de ulike verdensdelene på verdenskartet vårt. Den andre delen av samlingen sang og så på barns rettigheter.

Vi har vært i barnehagen idag her har vi hatt dans til internasjonal musikk med discko lys. Kjempegøy og mange danseglade barn. Vi har fargelagt en tegning av jordkloden og barn rundt den.

Vi har bakt boller og sett på hvor mange ting som trengs for og lage det.

Ute har vi lekt med vann. Vi tok fram salo flasken og hageslangen. Her ble det mange glae barn som boltret seg i vann.

Foliesnaks med torsk og poteter til andremåltid.

Vi har stått i en sirkel og holdt hender og latet som vi gikk rundt jordkloden. Vi har hatt ballonger ute som vi har delt på og lekt med.

På slutten av dagen hadde vi kino med boller. Vi så en film som handlet om vennskap J Flagg kan gi gode samtaler i en garderobestund :)
 "Kjetil hva er klokka?"
 Vi baker boller! Alle var med på prosessen
 Her er plakaten vi har brukt gjennom uken
 Våre to fadderbarn :)
 Vi har disko i mørke med blinkende lys og høy musikk
 Fargelegging pågår
 Nei se så masse skum det blir!
 Det var ikke lenge vi stod å så på før vi var igang med leken :)
 Hoppe i søledammen da plasker vannet høyt
 De ble skumkaker og skum overalt :)
 Jordkloden vår i taket:)
 Viii ballonger er gøy!
Å vi var flinke på og dele :)
Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.