Uke 35

Mandag

En rolig morgen med god frilek bland barna. Kjetil dro på butikken med ett barn som fikk ansvaret for og handle inn det som stod på handlelisten. Det var ei stolt jente som kom tilbake med akkurat det som stod på lappen.

Samling med bilder av småkryp og vi lærte hva de forskjellige småkrypene het og så ut.

Søppelsortering med ordens barnet. Det var en god søppelkonge som først kastet plastikken og deretter metallet i riktig søppeldunk.

Turen gikk til Skjærgårdsbukta hvor vi bland annet har plukket blomster og snakket om hva de heter. Vi har skrevet bokstaver i sanden og lekt Batmann som noen gale :) Ikke minst har vi satt ut båten og alle som ville fikk seg en liten tur ut for og prøve og ro og få båtfølelsen. Vi snakket og hvordan man skal være i en båt. Blant annet ha på seg vest og ikke blåse i fløyten om det ikke er skjedd noe med en person. Vi skal bare stå en i båten av gangen og lytte på hva den voksne sier.

Wraps til andremåltid.

"Se jeg tegner en løve!"
Ordensbarnet er med på og kaste plast
og metall som vi har sortert ut av søpla vår.
Ser dere rådyrene? Vi så nemlig en mor og to barn
Vi greier det vi vil. Å bestige et berg kan gi samme lykkefølelse som og bestige et fjell! :)
Vi bruker stranden som lerret og pinner som blyanter og kan dermed øve på og skrive bokstaver
Yey vi har satt ut båten :)
Så vi øver oss på hvordan vi skal være i en båt
Se jeg har flettet en blomsterkrans, fine tradisjoner som går i arv :)


Tirsdag

Vi har noen skjønninger av barn i vår lille barnehage! Det og kunne være en helt og en trøstende engel på en og samme dag er helt fantastisk. Dere har alle noen spesielle små mennesker i familien deres altså :)

Frilek på morrakvisten med blant annet perling og lego bygging. Med og perle blir vi så flinke til og konsentrere oss, vi øver på pinsett grepet og ikke inst blir vi så gode i forskjellige mønstrer og begrepet. Når vi bygger med lego gjør vi dette for vi liår det! Men vi lærer også en hel hau av saker :) Det er farger som blir lært, vi lærer at legoklossen oftes er et rektangel og vi lærer og dele med hverandre samt hjelpe hverandre.

Samling med rutiner og kims lek vi gjemmer et dyr og prøver og huske hvilke smådyr som er borte :)

17 barn og  voksne dro idag ut til rådyrplassen hvor vi har hatt en kjempe dag.

Reveungene har hatt dagen sin med Miriam og Marie. De var på en tur hvor de brukte kroppen til og komme seg gjennom ulent terreng. De samlet også kongler og talte disse.

Spikke reglene er viktige! Hold beina ut, følg med og spikk nedover er noe av det vi må huske på
"SE, æ balansere pinnen"
Ser dere meg? Vi leker nemlig gjemsel vi :)
Vi var på salamanderjakt men fant ikke det men vi fant en edderkopp
Da kommer spørsmålene på rekke. Er den mamma el pappa, hvor mange bein, hva spiser den ?
Jeg er god til og balansere på en pinne i oppoverbakke :)
1,2,3,4... Nå kommer jeg :)
Hvor mange kongler har vi samlet?

Onsdag

Samling med kims lek, denne gangen hadde vi forskjellige ansikts uttrykk med tegninger når et uttrykk forsvinner fikk et og et barn finne ut av om det var den leie, sure eller glade som var borte.

Frilek ute i barnehagen på formiddagen. Kjempe gøy, vi har laget feller i sandkassa,laget sykkelfelt på steinene hvor det er lyskryss og gangfelt vi må tenke på når vi sykler rundt :)

Ankerplassen le vår turplass idag, vi spiste god pita til andremåltid så hadde vi en sangsamling hvor vi øvde på navnene våre med "alle killebukkene".

Hipp hipp hurra for jente 5 år! Det ble bursdags kalas når vi kom tilbake fra tur med raketter, krone, luft kasting og alt som hører med en bursdag i barnehagen :)



 Vi sykler og sykler
 Da lager vi rett og slett en vei med trafikklys og hele pakka så får vi øvd litt på trafikkregler i leken :)
Se på det skrukketrollet, det har et skall på ryggen

 Hipp hipp hurra!





Torsdag

Samling hvor ordenbarna fikk velge morgensang og sjekke været. Etter dette snakket vi sammen om hvordan man skal bevege seg ute blant biler. Vi fant blant annet ut at det er lurt å lytte på en voksen, holde i hender og gå på rekke. Men vi måtte også passe oss for bilene og se tre ganger før vi går over veien. Etter en slik alvorlig samtale måtte vi få ristet kroppen vår så vi reiste oss og hadde "hode skulder kne og tå sangen".

Turen gikk idag til Odden. Vi gikk på beina idag og måtte huske det vi snakket om i samlingen. Vi var flinke til dette. Øving gjør mester :)

Reveflokken hadde sin dag idag og de hadde en liten tur hvor de hadde fokus på og bevege seg i ulent terreng. Dette var kjempe gøy og barna fikk store smilende øyner når de greide og bestige en stein :)

Idag har vi fisket. Redningsvesten på og reke på kroken. Vi synes det er så spennende og fiske kjempegøy når vi får noe på kroken. Idag fikk vi alt fra sjøpølser, alger og tare, sjøstjerne og en liten fisk :)

 Vi sitter og forteller fortellinger til hverandre :)
 "Shiira" som endelig er tilbake etter mammapermisjon :)
 Se på alle dilamantene som jeg har funnet :)
 Turn på odden
 Hmm, tro om vi ser noen dyr i byfjorden ?
 Vi ser iallefall Morten i kikkerten :)
 Vi venter på tur for og få fiske. Da leser vi om dyra i fjæra!
 Hmm får jeg noe fisk?
 Det ble en liten sjøstjerne
 Men vi ville ikke ha sjøpølsene så de kastet vi ut igjen :)
Her har vi laget labyrinten fra barne TV :)

Fredag

Samling på morgenen hvor vi gjentok trafikksikkerheten for vi skulle nemlig gå til  Odderøya idag å. Turen gikk til Tåkeskogen.

I Tåkeskogen har vi kost oss veldig og der nådde ikke regnværet oss for der er det mange trær. Vi har hatt kappløp, sett på tyven i veggen (kunstverk). Vi har klatret og hengt i trærne og vi har spist nydelig pølsegrateng som Kjetil har laget til oss :)

Ha en riktig fin helg! :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt