Uke 25

Mandag

Da var dagen kommet og vi var klare for togtur med Setesdalsbanen. Det var noen spente barn som stod på perrongen og ventet på toget. Når vi så det kom hang alle med nesen inn i gjerdet og følgte nøye med. Toget skulle koble seg på vognene og det måtte festes på sikkerhet på togsporene slik at de andre togene fikk beskjed om og stoppe for nå skulle vi krysse linjen. Toget vi satt oss på er kjeeempe gammelt, det ble nemlig første gang brukt i 1896 og gikk i Setesdalen.  Når vi kom inn i toget fikk vi billett som Gøran hadde kjøpt på stasjonen. Etterhvert kom konduktøren og klippet billetten for og ha oversikt over hvem som var på toget. Vi hadde en fantastisk flott tur, vi kjørte nært innpå fjell, vi kjørte ved siden av tømmerrenna, så fossefall dette ned og kjørte over broer. Når vi kom til tunnelen ble det et hylekor i kupeen med noen kjempe glis når vi kom ut igjen. Vi var heldige og fikk vognen nærmest lokomotivet og fikk dermed god utsikt og hørte godt når toget tutet samtidig fikk vi brukt luktesansen vår godt med mye kull lukt.

Vi gjorde ett stopp og hadde mat pause med grilling av pølser. Vi lekte rundt på jordet en god stund. Her var det skikkelige tradisjonelle leker som. Stylte gåing, kaste på boks, hoppe tau, dra kamp med tau, hoppe i gresset, ronsing i slynge. Vi storkoste oss med flere andre barnehager. Etter dette var det på igjen på toget og turen gikk hjemover.
 Vi er blitt hekta av judo :)
 En som lager is
 Vi ser spendt på toget
 Det skifter vogner
 og fester på sikkerhet på linjene
 Venter spendt på at vi skal gå
 Mye gøy og se på turen
 Gammel bilett
 Vi er ute på balkongen
 Får litt luft i håret men ikke mye for dette toget går ikke fort det er gammelt
 Klippe biletten
 Ser dere også sjøudyret?
 Tuuuuut tuuut
 Nå skal lokomotivet feste seg på vognene
Klik sa det

Tirsdag

Dagen startet med mye god lek på morrakvisten. Det var både bygging med lego, lesing i bøker og spill som foregikk før vi tuslet ut. Når de fleste var kommet var det tid for samling. Vi hadde hjertesamling hvor vi rakk opp hånden og sa en god ting om barnet som ble hjertevenn.

Nå måtte vi komme oss avgårde på tur, som idag gikk til lavoplassen. Der har vi gjort endel forberedelser. Vi har fått opp totempælen vår og det ble et vakkert skue. Vi har ryddet litt rundt, laget dekorasjoner, laget liksom-bål og en liten tipi.

Reveungene var idag på tur til stranden nedenfor lavoplassen her var det mye trening med kastearmen hvor de kastet steiner i vannet.

Når vi kom tilbake var det tid for bursdags samling. Vi sang, kastet i luften og skøyt opp raketter. Hipp Hipp Hurra for jente 6 år! :)

Vi har lekt monster, ronset, hoppet i tau, laget indianer pynt og mye mer god lek på ettermiddagen.
 Godt grep for mest mulig kraft
 holde tunga rett i munnen for og treffe spikeren
 Vi fester fast litt bilder
 Vi kan gjøre ting selv
 Knyte fast vingene
 Totempælen vår på plass
Gratulerer :)

Onsdag

Vi spiste nista vår i barnehagen idag istedenfor i skogen. For vi måtte nemlig ha mat i magen for vi skulle på fotografering. Vi dro til Lavoplassen hvor vi gjorde oss klar for fotografering. Her er vår "faste" base og gjorde det trygt og godt og ta bilder i disse omgivelser. Vi hadde gode opplevelser med fotograferingen. Det ble noen flotte bilder, så nå er det bare og vente i spenning :)

Vi festet idag presenningen på tipien vår og malte hånd avtrykk på den. Det ble en revehiet tipi med personlig preg. Vi var raske med og leke inni den og løp ut og inn. Ellers har vi hatt mye rollelek, med alt fra zombier til prinsesser og konger. Vi har også spikket med kniv og dermed fått øvd oss litt på finmotorikken i hendene.

Det ble nydelige pannekaker med havre i til andremåltid.

Når vi kom tilbake til barnehagen var det så varmt at vi ville bade. Vi satte på vannslangen og løp rundt og hadde det gøy i vannet og rullet oss i sandkassen :) Ps: Det er svært få barn som har håndklær i hylla, fint om barna har dette i hyllen slik at de før tørket seg, eventuelt varmet seg når de har badet.

 Ikk det er kaldt og rart
 avtrykk
 vi må jo sette vårt personlige preg på tipien vår


Torsdag

Da var den store dagen kommet, sommeravslutning med indianerfest som tema. Dette gjenspeiler vårt år i barnehagen. Her var det et år med forberedelser og noen Revehiet barn og voksne som hadde sommerfugler i magen. Vi brukte dagen til og forberede oss. Vi øvde litt ekstra på sangen fikk på oss kostymer og maling, og så flotte vi ble! Vi løpte rundt og lekte som ekte indianere.

Så var det klart for fest. Det ble en meget velykket fest, kjempe god mat med indianergryte og god prat mellom alle som var tilstede. God oppslutning i løypa og noen gode svar. Mange flinke indianere som traff på blink med pil og bue. 
Flott underholdning av alle barna i Revehiet, så flinke vi er til og synge 1 og 2 og 3 indianere!

Så var det klart for diplom utdeling og det var noen stolte barn som kom opp. 

Skolebarna våre! Da er det et nytt kapittel som skal igang for våre skolebarn. Tusen takk for den flotte oppmerksomheten vi fikk av dere. Vær og en av dere er unike barn med fantastiske personligheter. Vi ønsker dere igjen lykke til på skolen <3


 En liten kar som spiser nista si med ny hodepynt
 Sortering av utstyr
 Indianer området vårt :)
 Vi elsker og utfordre oss i hinderløypa
 Vi får mange sommerknær
 Hopper på ronsa
 ugg ugg
 Den fantastiske gjengen samlet :)
 Følger godt med på hva høvdingen sier
 Vi skyter pil og bue på blink
 Løper rundt og koser oss
 Små indianere må ha indianergryte i magen
 En liten rakker sier tittei :)
 Ronse er gøy

 Rappelering er krevende men gøy
 En liten indianer speider
Vi er så glad i barna deres :)


Fredag
Idag var vi alle enige om at vi ville slappe av så etter en sangsamling tok vi på oss vestene og sekkene og satte nesen i retning Tresse. Her hadde vi en flott dag hvor vi koste oss med og leke med akkurat det vi ville. Noen ronset andre snurret. Enkelte klatret og noen var sjørøvere. Vi hadde et stort mangfold av leker på lekeparken noe som reflekterer barnegruppen. 

Vi måtte evakuere på grunn av måker for der kunne vi ikke spise. Vi gikk til det røde bygget ved siden av nupen og satte oss ned for og spise god wraps.

Etter dette tok Sissel med seg seks stykker for og rydde på lavoplassen. Mens resten var med Stine og Silje til Nupen. Her ble det mye lek med vann. Vi sprutet på hverandre løp rundt og fanget hverandre "kastet" hverandre i vannet og mye mer.

Når vi kom tilbake i barnehagen var det tid for bursdagssamling. Det ble den engelske bursdagssangen, seks store og små raketter med regnbuens farger og kasting i luften. Gratulere med dagen :)
 IIII det kiler i magen
 Men det er jo så gøy!
 Vi kan gjøre det sammen og da får vi en god felles opplevelse
 En liten klatremus
 og en enda mindre klatremus
 En som produserer is til butikken
 Ooog hopp!

 Vi leverte en nøkkel til politistasjonen for den fant vi på odderøya igår. Vi håper den som eier den får den :)
 Vann er så morsomt
 en to tre fire fem seks!
Hipp Hipp Hurra!
God helg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt