Midlertidig reduksjon i åpningstid

Midlertidig reduksjon i åpningstid – Revehiet Naturbarnehage 

På bakgrunn av koronavirusutbruddet (covid-19), har vi vurdert at det midlertidig ikke er mulig å opprettholde ordinær drift. For å kunne opprettholde krav til smittevernfaglig forsvarlig drift, er det behov for å redusere åpningstiden noe i uke 18.

Fra og med 27.04.2020, vil følgende åpningstider gjelde: 
Man-fredag kl. 08.00 – 15.30  

Begrunnelse for avgjørelsen:  
Hovedregelen er at barnehagebarn som skal tilbake i barnehagen fra 27.04.20 skal få et heltidstilbud på samme måte som før. Dersom det ikke er mulig å ivareta kravene til smittevernet, vil det likevel være mulig å redusere åpningstider eller antallet barn som er tilstede samtidig jf. Covid-19-forskriften § 12 b fjerde ledd. 

Vi i Revehiet har vurdert at vi ikke har tilstrekkelig bemanning tidlig og seint ved ordinær åpningstid til å kunne ivareta gruppestørrelse og kontaktreduserende tiltak, da vi trenger å være 3 ansatte tilstede hele åpningstiden for å ivareta alle kravene pålagt oss i forhold til å holde avstand mellom barn (dele i faste grupper), og hygienetiltak.   

Varighet 
Barnehagen foretar en kontinuerlig vurdering av behovet for å opprettholde redusert åpningstid. Så fort det er forsvarlig vil vi utvide åpningstiden/gå tilbake til ordinære åpningstider.  

Barn med særlige omsorgsbehov/ foreldre som har samfunnskritisk funksjon 
Retten til plass og formålet om å sikre tilbud til barn med særlige behov og barnepass for foreldre i samfunnskritiske funksjoner vil gå foran beslutninger om redusert åpningstid. Hvor omfattende tilbud barn til foreldre i samfunnskritiske funksjoner mv. skal ha, må vurderes ut fra foreldrenes behov for barnepass for å kunne ivareta den samfunnskritiske funksjonen. Foreldre med slike behov må ta kontakt med Gøran eller Miriam. 

Foreldrebetaling:  
Det er besluttet nasjonalt at avtalt foreldrebetaling gjelder, uavhengig av antall timer tilbudet omfatter. Det er kun dersom barnehagen stenger med hjemmel i smittevernloven § 4-1, at foreldre ikke skal betale for barnehageplassen.  
Ta gjerne kontakt med Gøran, dersom dere har spørsmål. Tlf: 932 17 433 


Hilsen  
Alle oss i Revehiet

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars