Uke 11,, 2016

Mandag

Denne vakre vårdagen har det vært rutinesamling med sjekking av vær, rutinesanger og hilsen på alle barna. Turen gikk til Tresse etter barnas ønske, her har barna lekt i lekeapparatene og dermed fått utfordret seg motorisk, de som ønsket fikk også tilbudet om å gå på skøyter. Dette er barnehagens nærmiljø og på veien tilbake gikk vi forbi en av mange byggeprosjekter og her stoppet vi opp for å se om det var utvikling siden sist gang og ja vist var det det.

 Det er nydelig godt med tomatsuppe, fullkornspasta og egg
 vi observerer nærmiljøet vårt
 Gjengen er blitt så gode til å gå på skøyter
 to gode venner sammen på isen
 unna vei her kommer jeg i superfart
 balanselek
 Skøyter er populært
 Wee så gøy
 To som kjemper med kreftene sine
 Her er det lek utifra hva barns erfaringer iløpe av dagen fra nærmiljøet
 kake blir laget
Når vi ronser til himmelen kiler det i magen

Tirsdag

Denne tirsdagen var det mye lek med dyrene på morgenen, det ble målt krefter mellom de forskjellige dyrene. Hvem er sterkest av bjørnen eller elefanten? Ved samling sjekket ordensbarna været vi sang god morgensangen "napolion med sin hær" for å finne ut hvem som var kommet. Vi fant ut hvilken dag det var og snakket om klesvalget.

Denne dagen har vi tilbrakt i barnehagen for vi har nemlig laget mengder med påskepynt. Alle barna har vært igjennom. Først fikk de velge hver sitt glass eller metallboks, denne ble malet gul mens vi snakket om fargen gul og dens betydning for påsken. Mens denne tørket knadde barna to kuler hver og festet disse sammen, her fikk vi erfaring med å kna hardt og samtidig skulle forme en sirkel. Etter dette malet barna denne gul. Så fikk barna feste på nebb, øyne og fjær etter egne ønsker og ski om de ønsket dette.

 Vi maler påskefargen gul på glass og metall
 da er det viktig og holde konsentrasjonen, noe vi øver på
 påskekylling lages
 og males gul
 nebbet til kyllingen presses på, finmotorikk
 Juvo får vi ikke nok av for tiden
Vårtegn stikker opp både her og der :)


Onsdag

Ved samling denne onsdagen ble det sjekket været og valgt turplass på en demokratisk måte. Det ble uavgjort så da ella mella vi rett og slett. De barna som ønsket fikk anledning på å øve å ta ordet i stor forsamling.

Skolegruppa har idag kokt og farget egg til påskefrokosten eller tryllet som noen syntes det var :) De har revet opp krepppapir og blandet dette i vann.

Hele gjengen har idag sådd karse oppi glasset sitt og nå må vi bare vente spent på om det gror. Vi har pratet rundt om at det kan hende vi må vanne de.

Reveflokken og Reveungene har idag gått ut til øya, faktisk helt til Amfi mens skolegruppa tok minibussen. Ved Amfi har det vært rollelek med kaptein Sabeltann og rundreise rundt jorda, barna har klatret i trærne, det har bitt hugget i stein for å lage kritt, det er blitt tegnet i grusen og noen spikket med kniv.

Torsdag

Takk for kjempebra oppmøte ved påskefrokosten, vi så at både barn og voksne koste seg i hverandres selskap og det er alltid like kjekt å se! :)
Når alle mammaer og pappaer og besteforeldre var gått var det tid for samlingstund. I dagens samlingstund reflekterte barnegruppa i fellesskap om egget og kyllingen. Hva er våren? Hva er et liv? Hvem passer på egget? Hva er i egget? Hvor kommer kyllingen fra? Ble gode samtaler i barnegruppa av dette.

Vi har tegnet en påskehilsen til byen og hengt denne opp på gjerdet for og glede, barna var ivrige tegnere som ville gjøre andre mennesker glade med sine påskekyllinger. Det er blitt lest bøker idag, det er bygget med juvo, masse lek i sandkassa både med gravemaskiner, bøtter og spader.

Reveflokken har idag laget slim slik som de lager i Labyrinten. Barna var med på hele prosessen, først så de en film, så fikk de spørsmål. Hvor mange kommer vann? Jo de svarte 3 kopper. Hvor mange spiseskjeer med potetmel? Jo 3. Konditorfarge måtte oppi og litt matolje, litt opp koking og røring til og vips så var det laget slim. Når dette skulle lekes med var det super gøy for noen og litt små skummelt og ta på det klissete slimet for andre.Etter 10 dager ca, kan kasen legges på brødskiva
Dere har noen flinke barn
Egget og kyllingen
Vi fant ut at høna ikke hadde ruget på dette egget

Lesestund i dokøen
Tegninger lages for å glede andre
Gutt har med for å dele med alle barna
Reveflokken følger spent med på hva som skjer
her må det røres
Spennende og små skummelt
men det var flere som turte etterhvert
og god lek ble det
Prøve og vaske seg på gresset
Vi spiser påske lunsj
Vi fikk en bok av en hyggelig mann

God påske :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.