Uke 8, 2016

Mandag 22.02.16

Idag har det vært rutinesamling. Turen gikk til ankerplassen og her har det skjedd mye spennende. Vi har hatt rollelek hvor dinosaurer har tatt barna. Noen barn var på en militær oppdagelses tur mens andre var på en jungel gåtur og fant rådyr bæsj. Vi har også klatret i trærne og rutsjet.
 kikker inn i bunkersen
 hva for no spennende er det her
 klatrere
 hvem er det som tramper på min bro
 ut på tur
 klatrere
 hvem er sterkest i håndbakk
 nam vi spiser matTirsdag 23.02.16
Idag har det vært mange barn som ville utvikle litt på finmotorikken sin. Noen øvde på pinset grepet med og perle ulike mønstre. Andre hadde konstruksjons lek med juvo. Ved samlingen sjekket vi været, vi snakket om hva vi kunne ha på oss og sang «alle killebukkene» som er blitt en stor HIT! Vi Har også laget vulkan ved samlingen, først gravde vi hull i sanden satt en magisk flaske ned og puttet oppi Mentos, og jammenmei så så sprutet vulkanen ut lava!

 Vi tok beina fatt og gikk til Tresse. Her har alle barna som ønsket fått gått på skøyter. Ellers har det vært lek i apparatene med klatring, ronsing, ulike rollelek i båten. På veien til og tilbake fra Tresse har vi gått forbi ett anleggsområde hvor de graver i jorda, her tar vi barns interesser på alvor og stopper opp og undrer oss sammen med de. Hvor kommer vannet fra? Hvorfor graver de? Hva skal det bli her? Vi har begrepslæring med ulike begreper som gravemaskin, beltespenne, skuff, dumper, lastebil osv. På ettermiddagen har det vært musikk og lek med togbanen samt mye god frilek.


Takk for en fin foreldrekaffe 


Vi lager vulkan

det lavet ut

Til slutt måtte vi smake på denne vulkanen da :)
 ut på tur
 vi studerer nærmiljøet
 skøyter er gøy
 å så flinke de er
 i raserfart
 en pause i ny og ne må man ha
 og hjelpe hverandre kan disse barna
skøyter bortover

Onsdag 24.02.16

Idag var det klart for vann samling. En balje med vann ble plassert framfor barna. Konditorfarge var et nytt ord mange barn lærte idag. For kan konditorfarge flyte eller synker det. Dette utforsket vi idag, og vi fant ut at det er så tungt at det synker men om man får luftbobler så kan dråpene faktisk flyte. Vi har også malet i vann og barna tryllet farge over på arket, resultatene ser dere i garderoben.

Idag gikk turen til Ankertoppen, hele gjengen gikk tur til fyret hvor vi speidet etter båter og jammen meg fikk vi ikke øye på et lasteskip og en tråler. Vi studerte de nøye og prøvde og vinke til de men de var for langt unna. Vi pratet om fyret og hvilke farge som har hvilken betydning i navigeringen. Etterpå tok vi beina fatt og beveget oss mot toppen, her splittet gruppen seg og de eldste og mellomste gikk raskt opp for å lage mat til de minste mens de minste regelrett kjempet seg opp bakkene. En fantastisk dag i sola :)

 vi kjenner på is vann
 synker konditorfarge eller flyter det?
 ett barn har tryller
 nå tar vi oppi grønt lunket vann
 nydelig dag
 vi fikk øye på en brann
 første mann opp
 barna er gode til å hjelpe hverandre
 ut på tur
 gjengen med fyret
 titter utover
 se på den tråleren dere
 reveflokken har besteget bakker og fjell
 fant en humpe ute på odderøya
pannekaker  lages


Torsdag 25.02.16

Så var det torsdag og tre ansatte med åtte barn tok like så greit turen til Abra Havn. Her har vi hatt det mega gøy! Først listet vi oss inn i borgen, vi var livredde for at Kaptein Sabeltann skulle få øye på oss, og plutselig stod han der! Meeen han var en statue så det gikk greit :) Vi tuslet gjennom gatene og kom til skuta, her var første stopp. Det ble seilt over grashavet, det ble løpt og lekt inni båten, vi fant masse gull og ikke minst rottesuppa til skalken. Masse kreativ rollelek i båten. Så tok vi på sekkene og vandret videre gjennom gatene og plutselig var vi med et gigantisk dødninghode med en sklie inni. Så her rutsjet vi masse før vi gikk opp til ildprøven av en hinderløype. Her spiste vi tom og jerry kjeks som jente 3 år og jente 3 år hadde kjøpt til oss på butikken. For så klatre, hale og dra, løpe og bruke motorikken vår i hinderløypa. Plutselig fikk vi øye på selveste Kaptein Sabeltann men også nå ble vi lurt for dette var en miniatyr utgave som faktisk var utkledd :)

 Buss tur
 Venter på bussen
 oy oy oy hva er dette her
 vi tørr å gå over brua altså
 se på all den skatten
 skalkens rottesuppe
 Kaptein Sabeltanns bok
 vi seiler over gras havet
 spionerer på piratene
 fyrer av en kanon
 en magisk kule
 lister oss gjennom gatene
 wee dette var gøy
 super duper faktisk
 åsså gikk det så fort
 får fart av Kin
 balanse kunstner
 å en klatremus
 tre som klatrer over
 utdeling av kjeks
 wee så gøy
 klatre i tauet
 sklia var super gøy
 hiv og hoi landkrabber
 venter på bussen
Nam for en god frukt 


Fredag 26.02.16

På morgenen har det vært rutine og sangsamling og så  har gjengen vært ved tresse, omgjøring av planene for vi kan jo ikke være inne på biblioteket i et så fint vær. Da tok vi hjelmene på oss og skøytet oss til tresse. Mange timer ble tilbrakt på isen og smil kunne skinne om kapp med sola. Vi har også fått lekt i lekeapparatene og sett på bygnings plassen som vi har her i nærmiljøet vårt. På ettermiddagen har vi kost oss i sola med musikk og laging av sola samt frilek.


 hvile seg litt etter skøytegåingen
 wee dette er gøy
 en fot foran den andre
 litt og støtte seg på
 gode på skøyter er de
hele gjengen


Ha en strålende helg :)
Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt