Uke 47, 2015

Mandag

Dagens morgen gikk med på å forme modellkitt, noen av de eldste satt og skrev ulike ord, noen barn klippet snø krystaller mens andre tegnet og laget spåkopper.

Ved samling fikk vi vite at bamsen Kvin hadde vært på hytta og der var det kommet snø! Vi hadde også hjertevenn samling og sa gode til om vår venn.

Vi kledde på oss lag på lag med ull og regntøy og dro ut til skytebanen på Odderøya. Her har det vært mye god frilek, det ble bygget en sklie som de har sklidd mye på, det er blitt ronset i slengtauet og det har vært ulike typer rollelek. En gruppe barn var med på tur for å få kjenne været på kroppen, vi kunne nesten fly så mye vind var det og regnet pisket oss i ansiktet. På denne turen var barna veldig gode på å gi en hjelpende hånd til hverandre. Den andre gruppen med barn hadde mattelek og fokuset lå på tall, de malte tall på fjellet og etterhvert gikk de over til å male forskjellige dyr, sol osv. Denne gruppen var opptatt med å finne ut hvilken farge det ble om man blandet fargene.

 En god skriver
 kildesortering
 vi slenger oss i slengtauet
 maler på berget
 og stubbene
 flotte kunstverk
 vi laget oss en sklie
så løp vi ned den :)

Tirsdag

Idag dere har vi virkelig fått brukt stemmebåndene våre i samlingen, for først fikk de som ville rekke opp hånda og fortelle noe til alle sammen. Det var mange engasjerte og stolte fortellere. Videre så har vi øvd mye på julesangene idag og vil gjøre dette fra til jul.

En gruppe barn var idag avgårde på butikken. Å det vi ble virkelig interessert i var all greiene som var hengt opp i markens... Hva var dette grønne som av og til hadde lys i seg? Hmm vi øver jo på julesanger sa et barn, et annet barn skøyt inn JULEPYNT! Ja vi ble enige om at nå pyntes vårt nærmiljø til jul.

Turen på Odderøya gikk idag til lavoplassen. Her har vi klatret mye, både i trærne og i hinderløypen. Det var mye rollelek av dypen "DAYDAROSS" de balanserte og måtte for all del ikke falle på bakken for da ble de slimet.

Reveungene har idag vært å sett på høsttegn og de fant ut at nå var høsten her for fult. Etter dette gikk de på oppdagelsesferd og fant mye spennende blant annet en hindrløype.

 en av vennene våre ville også spise litt skive
 reveungene på tur
 for å se etter høst tegn
 det fant de masse av :)
 vi har matteleik og telle kulene
 kjører med "båtene" i bekken
wee så gøy


Onsdag

Skolegruppen har idag hatt om tall og mengde.

Idag gikk turen til ankerplassen

Hipp Hipp Hurra for gutt 4 år!

 to gode venner på tur
 hvem er det som tramper på min bro
 vi klatrer i klatre treet
 kjempe gøy :)
 Vi leker NinjaGo
Gratulerer :)


Torsdag

Mørke dagen, hvorfor ha det? Jo for hva er egentlig strøm og elektrisitet? Greier man å se med øynene i mørket? Hvordan leker man uten lys? Samarbeider man på en annerledes måte? Dette er bare noe av hva vi har undret oss over i dag.

Vi har hatt lommelykt gjemsel, vi har lekt med bamsene som var med i barnehagen idag, noen syntes det var merkelig og gå i natt tøy i barnehagen. Vi har også pakket oss ned i tepper og sett på film sammen. Vi fikk servert rosa vafler.

Idag har olabil gruppa fikset sete til bilen og skrevet liste over ting som vi mangler.

Det ble også gått tur idag etter barnas premisser. Det ble bestemt at vi skulle til fiskebrygga å se på fiskene så det gjorde vi. Vi spiste nista på bryggekanten og hørte på kaptein Sabeltann hele veien hjem igjen.

 vi bruker lommelykter på mørkedagen
 en vellykket dag :)
 taxien er på tur
 mens kokkene lager mat
 vi danser til Kaptein Sabeltann
 vi øver på å vente og holde i hender
 ut på tur aldri sur :)
 vi titter på hummer
 så studerer vi krabben
 Fisken ser på oss
 Vi får kjenne på hummeren
og studere torsken

Fredag

Så var det fredag igjen og tid for samling. I samlingen idag hadde vi sang og musikk, da spesielt julesangene vi øver på.

Reveflokken har idag hatt sin gruppedag og har malet en julenisse. Turen gikk til tåkeskogen hvor vi har hatt mye god frilek.

 Hele reveflokken samlet
 for å male nissen
 Flinke er de :)
 hjeeelp

 Tigeren tar oss
 vi klatrer på berget
Vi maler hverandre med kull

Informasjon:


  • Viktig at nå som det er kaldt at ytterdøren blir lukket. Barna øver på dette så vi som deres rollemodeller må gå fram som et godt eksempel :)
  • Husk at til uken skal det bli endel kaldere, ull, dress, lue, buff, votter, vintersko og ekstra votter i en pose i sekken er lurt å ha.


Ha en gøyal helg :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.