Uke 34

Mandag 17.08.15

Endelig er det mandag og barnehage igjen. Ved samlingen idag har vi lest boken om venner. Kvitsom og Bjørnsom er på oppdagelsesferd for å finne ut hvordan man deler som gode venner og hvordan gode venner behandler hverandre.

På formiddagen har vi laget et flott bilde med blåbærspann. Vi har fått øvet på å klippe med å klippe ut blåbærspannet. Vi fikk limt det grønne spannet på et gult ark, så her fikk vi øvd på fargene. Til slutt fikk vi malt på blåbær i det blå spannet så her øvet vi på å plassere blåbær i et spann.

Vi gikk oss en tur til fiskebrygga hvor vi fikk studert de ulike fiskeslagene. Vi har også vært nedenfor barnehagen og løpt og hoppet ved stranden. Vi har ridd på "hestene og skilpaddene".

 boken som ble tema i samlingstund
 vi synger morgensang, "Napolion med sin hær.."
 En som var supergod til å klippe etter strekene
 og en som maler blåbær
 vi studerer
 disse krabatene på avstand
 og på nært hold.
 hmm dette var spennende
hiv og hoi vi er piratene fra Revehiet Naturbarnehage

Tirsdag 18.08.15

Ved samlingen idag har gruppe to lest om boken blåbærturen deretter har de snakket om innholdet i boken, hvert av barna fått anledning til å gjenfortelle historien. Gruppe en har hatt rutine samling og sett på blåbæra.

Turen gikk idag til skytebanen, her er vi i ly for vinden. Her har vi hatt det gøy kan dere tro. Vi har slengt oss mye i slengtauet, da kiler det i magen. Vi har bygget en hytte av paller og blikkplater, så da får vi øvet på rom forståelse. Vi har malet på berget, her ble det malet både blåbær, bringebær og bladene til disse. Vi får gode samtaler ved en slik aktivitet, spørsmål som kan komme opp er "hvilke farge har det bæret?" "har det bæret blader og hvilke farger har det?" eller "hvor stort er det bæret?". En gruppe var også for å se etter salamanderne men fant de ikke, de fant heller rådyrspor i gjørma og en liten frosk i gresset. Det har vært god lek ved regelleken "Bjørnen sover".

Reveungene har idag vært på sin gruppetur hvor de har plukket blåbær og fått kommet med forslag på hva de ønsker å bruke sin gruppetid på.

en kar i hytta
tre som lager musikk på blekk
vi maler blåbær på berget

blande farger sammen
ser dere hvilket spor det er, for det så nemlig barna deres :)
en liten venn
speider etter rådyrene
to gode venner titter etter froskene

Onsdag 19.08.15

Idag var det tid for skolegruppa. Det var fire spente som trippet forventningsfullt inn på kjøkkenet. Idag har de fått hver sin navnelapp, så har de øvet på å skrive navnet sitt. Dette skal vi øve mye på fremover. Vi telte bokstavene i navnene og øvet på ordlyden til bokstavene. Neste oppgave handlet om størrelser. Størst, mellomst og minst. "Kan dere fargelegge det største eplet rødt" "Kan dere fargelegge den minste fisken gul". Så øvet vi oss på å legge arbeidet vårt inn i hver sin blåe perm, her skal forøvrig leksa settes inn når den blir returnert tilbake til barnehagen :) Ukens lekse er å tegne seg selv med høst klær på.

 vi øver på å skrive navnet vårt
 så sykler vi så fort at hjulene spinner
 hils på Rubi, som skal bli til en sommerfugl
 oy se på denne karen
 vi prøver å klatre der det klatres kan
 se hvem vi fant
 han måtte vi betrakte på god avstand
 kikkert har blitt veldig populært
 hitover dere må kjøre inn der
 vi viste vei til cruise skipet
spennende å følge med, menneskene på båten vinket til ossTorsdag 20.08.15

Ved samlingstund denne torsdagen tok vi fram noen nye bøker, her har vi snakket om det å være sammen og passe på hverandre. Hvis noen gråter, hva kan man gjøre da? Jo da kan man trøste, men hvordan trøster man egentlig hverandre? her kom det mange gode svar, blant annet: gi en klem, blåse, synge for, til å med gi tyggis var å trøste :) Vi snakket også om reglene til de nye vestene.
Før turen var en gruppe barn å så på koloni hagen, her ble det trukket opp gulerøtter. Turplassen denne dagen var skjærgårdsbukta hvor vi har badet i sol, det har vært fangst av strandkrabber og kastearmen har blitt brukt til å prøve å flydre med. Reneflokken har hatt sin gruppedag idag. De var med på å sette ut båten samt være med på fisking, her lærte de om ordet agn og hva dette er. Vi snakket om hvorfor vi har på oss redningvester og at fisken faktisk bor i havet. I tillegg har de øvet på å ro. Resten av barnegruppen fikk prøve seg på å ro idag. vi er på trilletur med "barna" våre
 boken i samlingstunden denne dagen handlet om vennsakap
vår dagsplakat som fylles inn i samlingstunden

 Hvorfor skyller vi gulerøttene? Jo hvis det skulle vært bakterier på dem
 hmm, hva er det som er nedi denne potten ?
 jo en gulerot som vi har dyrket helt selv :)
 reveflokken på fisketur
 følger spent med hva Morten gjør med makrell hodene
 det skulle jo bare være agn jo
 vi øver på å ro
ro ro til fiskeskjær

Fredag 21.08.15

Idag hadde gruppe en samlingstund med boken "oss" og rutine samling mens gruppe to hadde rutine samling og leste/snakket om boken "Mattias er alene" Etter dette gikk vi ut hvor vi var raskt ute på tur. Idag gikk turen til Vaffelbua hvor vi har klatret på kanonene, hoppet ned fra kanonene, vi har vært pirater, sprintere ned bakken og gode skuespillere i stykket "Baldrian og Musa". Reveungene har hatt språksprell denne dagen og har laget en fortelling ved utgangspunkt i navnene sine, de samarbeidet om å lage en felles fortelling. Siden gikk det over til å bli vitsing :) På turen hjem idag dro en gruppe barn innom for å hente søppelkunsten vi laget tidligere i vår på Grønn Hverdag.
 vi var å tittet på Noahs ark
 konglekrigen i fullende fart
 disse kan vi spise så de smaker vi på
 en to tre, bukkene bruse
en god samtale mellom to gode venner i solskinnet :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.