Uke 26, 2015

Mandag

Denne morgenen har det blitt bygget med klosser Det var et høyt nivå og fremtidige arkitekter og bygningsarbeidere som holdt hodet kaldt. Det ble laget skyskrapere, høye blokker og tårn med broer mellom seg. Her var ble det brukt mange forskjellige sanser og vi måtte konsentrere oss godt for at det ikke skulle velte.

Vi har vært halve dagen i barnehagen hvor det ble tegnet opp vei med overganger og skilt som man måtte følge om man syklet på de. Øving på trafikkreglene rett og slett. Det ble hoppet paradis og hoppet tau. En gjeng var med å klippe gresset og fikk eraring av at om man ikke vanner blomstrene dør de eller vil ikke vokse.. Dermed måtte vi hente vann og vanne de uttørkede blomstrene.

Tomatsuppe til andremåltid.

På formiddagen dro vi på tur til det hvite hus. Her har vi observert hva som har skjedd på havna, det har lagt båter til kai, lassing og lossing av konteinere og mange mange lastebilder. Det ble klatret i trærne og rullet ned bakker. Det ble lekt tikken og løpekonkurranse. Når vi gikk tilbake til barnehagen gikk vi innom slowbridge for å se hvor langt de var kommet.

Søppelsortering


Tirsdag

Denne nydelige tirsdagen så værutsiktene gode ut så vi dro til skjærgårdsbukta hvor i gjorde oss klare for å øve på å ro. Vi ble en erfaring rikere, husk regntøy og ikke stol blindt på yr.no Barna fant ut at det er lurt å løpe for da holder man seg varme i regnværet. Men vi er  noen tøffinger og holdt ut regnskurene og plutselig var sola tilbake. Alle barna fikk idag vært med på båttur. Noen dro til hulen og "kasta" Marie over bord. Andre "dro" til Danmark for å kjøpe kylling og Lego. Mens andre igjen øvet seg på ro teknikker. Vi lærte oss hvordan man kan svinge med årene, jo da ror man bare med en åre.

knekkebrød med godt pålegg til andremåltid
 Gjengen er ute på tokt og synger Hiv og Hoi
 Mens denne gjengen skulle til Danmark og var noen tøysebukker :)
 Vi løper på stien for å komme før minibussen tilbake til barnehagen
 spreke barn
Man må vanne blomstrene ellers vil de jo ikke vokse
Torsdag

Idag har vi hatt oppholdsted i Bendiksbukta, her har vi studert hva som lever i sjøkanten. Vi fant ulike maneter og lærte hvem av de man ikke må ta på og hvem man kan ta på. Vi så kreps og strandkrabber. En gruppe barn og to voksne dro for å ro båten inn til Bendiksbukta, på sjøen ble det fisking og allsang, veldig gøy tur :) Ellers har det blitt spilt mye kubb denne dagen.

Havregryngrøt til andremåltid

 Ro ro din båt, ta en åre fatt... En liten fisker
 Vi tar båten opp av vannet og da må vi hjelpe til
 vi haler og drar
 og alle er veldig medhjelpelig :)
 å der var den oppe
 Vi studerer maneten
Så må båten vaskes og klargjøres for høsten, skikkelige sørlandske tradisjoner :)

Fredag

En harmonisk fredag, turen gikk til Bendiksbukta. På gåturen gikk vi innom både fiskebrygga og Kilden. Den stranda vi gikk til idag hadde sååå mye glassbråt og søppel at vi rett og slett måtte kontakte FVN så idag har vi snakket med en journalist. En dag med mye glede og latter fylt med klemmer :)

 Ser dere fenomenet som barnet med solbriller oppdaget? :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.