Uke 22, 2015

Tirsdag

En morgen hvor været var på sitt beste så vi hoppet i joggeskoene og løp ut. Her har vi planter forskjellig som barna skal ha ansvar for å vanne for å se prosessen i vekst av planter. Idag dro vi til Skjærgårdsbukta hvor vi har hatt tærne i vannet, det var kaldt kan vi si med 110 % sikkerhet, men barna elsket det og det var smil og latter over hele linja! Det ble laget mange sand muffins med dekorasjoner på. Gruppe en hadde samling hvor de fikk i oppgave å finne et gruppenavn og dette var ikke lett og de fikk lærdom i at man ikke alltid blir enig om en ting. Gruppe to hadde om kroppen og tegnet kroppen i helfigur på stranden og kastet sand i havet med en helt utrolig kaste hånd :)
Reveungene har øvet til konserten på ettermiddagen.

Fiskekaker og brød til andremåltid.

Vi kaster plastsøppel som vi har sortert

 Årets første vassing, iiiskaldt for tærne! :)
 vi skriver bokstaver i sanden

å kan du hjelpe meg ?

Onsdag

Ved samlingstund idag måtte alle planer legges til side og vi fokuserte på hvordan man skal respektere hverandre når noen snakker. Skal alle snakke i munnen på hverandre? Hvem får da med seg det som blir sagt? Hva føler den som snakker når den ikke blir hørt? Hva med å lytte til hverandre? Dette var spørsmål som barna etterhvert hadde reflekterte svar rundt og vi så gjennom dagen både i do kø, ved å gå i rekken på tur og ved måltid fikk vi en mer harmonisk stemning.

Vi tok beina fatt og gikk på tur i solen, først gikk vi under brua ved fiskebrygga for å se hvor langt de er kommet ved Slow bridge, noen av barna kunne se deres egne fliser. Vi gikk så over brua for å gå til Kilden å se på cruise båten som lå til kai for så å spise nista.

Vi gikk så til Odden hvor det var tid for frilek.

Når vi kom tilbake til barnehagen laget Reveungene ferdig fotoprosjektet sitt, som dere kan se på veggen ved ytterdøren. Før de gikk å øvet til kizz konserten.
Vi har nå laget et hav ved inngangsdøren hvor det fremover vil komme ulike fiskeslag og det som hører til i havet. Denne dagen ble det laget både pirajaer, torsk, krabber og sjøstjerner.

 Vi ser at de maler den svæære båten
riktig så spennende var det å

 en som løper opp ett berg
 noen klatrer ned og andre opp
 sjekker om det er noe fisk i havet
 og munkelus under steinene
 disse blomstrene kan man spise
å hjelp....LØP :)

Torsdag

En rolig morgen med mye rollelek, da spesielt på sykehuset hvor doktorer og sykepleiere pleiet pasienter. Det var lek med togbanen og med bilene på togskinnene.

Idag dro vi til lavoplassen hvor det var plass til masse frilek, det var konkurranser opp og ned skråningene, hvem løper fortest? Det var bygging av lavo som mange var med på å hjelpe til på. Det var enormt mye balansering på hinderløypen. Reveflokken har hatt aktiviteter med p blåse i vann med Salo i. De lærte hva som skulle til for å lage bobler, de fikk kjenne hva såpe smaker, og ved å blåse i sugerørene vil uttalen i ord bli tydeligere. Reveungene har malt kizz skjortene sine.


 Tut tut her kommer toget
 i lange baner
 Kizz forberedelser
De blir kule
 Vi knyter sammen

 Balansen øver vi på mens vi leker
 og disse stokkene var glatte da blir det ekstra vansklig
 hmm kommer ingen bobler, hvorfor ?
 vi trenger salo!
 da kan vi blåse utover
 så kommer det masse masse bobler
 det rant over på alle kanter og vi lo godt
 Reveflokken i blåbær lyngen
 Ånei ikke tråkk i lavaen
 det kiler i magen når vi ronser i slengtauet
en to tre første mann gjennom dekkene


Fredag

 Ei som lager animasjonsfilm
 vi prøver å fange krabber
 balansekunstner
 se så langt jeg kaster
 oy, se under steinen!
 vi graver til Kina :)
 Fellesskapet :)
 spis denne, sa den unge karen :)
spikker sprettertHa en super duper hælg! :D

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.