Uke, 17 2015

Mandag

Denne mandagen var vi raskt ute, for for et vær. Først var vi klar for litt frilek hvor det var bygging av sandslott i sandkassen, ronsing helt til verdensrommet og spill med badminton. Vi hadde så samlingstund ute, vi sang "Napolion med sin hær" og fikk dermed med oss hvem som var kommet til barnehagen fram til nå. Vi sjekket så været og fikk avklart at idag måtte vi både ha på solkrem og huske og drikke masse masse vann. Vi leste så boken "Vår i bakkebygrenda".

Turen gikk idag til Anerplassen, her har vi klatret høyt i trærne, vi har vært i ulike roller i leken, brølte høyt som løver, laget spagetti som sofia den første og fanget gutter som Violetta!
Vi gikk en oppdagelsestur hvor barna fikk bestemme retningen og vi le ført gjennom kratt og berg. Når vi nådde frem var det klart for show og det var noen engasjerte fremførere.

Vi har hatt en sanseaktivitet hvor vi har "mistet" syns sansen og  måtte bruke hendene for å føle hvilke tre vi var ved siden av. Det ble mange gode forklaringer. Treet var varmt for det stod i sola og et annet var kaldt for det stod i skyggen. Et tre var tykk og et annet tynt. Det var glatte og klumpente trær. Og et gammelt tre var det også.


Tirsdag.

Ved samlingstund denne tirsdagen sang begge grupper 17.mai sanger. Dette er noe vi skal øve på fram til 17.mai. Gruppen med de eldste barna gikk gjennom alle sangene mens gruppen med de mellomste og minste barna gikk gjennom nasjonal sangen og "her kommer vi unge i flokk flokk flokk".

Turplassen vår idag ble Skjærgårdsbukta. Her er det mange som har funnet skatter på stranda som blant annet dilamanter. Vi har også tegnet helfigur av kroppene våre i sanden.Så har vi øvet på å skrive navnet eller tallet sitt i sanden. Andre har øvet kaste armen sin ved å kaste stein laangt og høyt i havet.

Det har vært fisking med stang idag. Da må vi alle ha på redningsvest og høre nøye etter hva reglene er. Vi må sitte stille og vente på tur. Det ble ikke noen fisk denne dagen men vi fikk masse tang og tare og det ble noen blåskjell innimellom :)

Korn blanding med biola og tørket frukt til andremåltid.

Reveungene har idag tatt bilder med kameraet.


 Vi skriver forbokstaven vår i sanden :)
Så bestiger vi en gedigen bakke!

Onsdag

I samlingen har vi idag sett på bilder hvordan et lyd studio kan se ut og hva det inneholder. Vi har vet på sangene vi skal prøve og spille inn imorgen :)

Skolegruppen har idag vært å kjøpt blomster de skal plante siden ved Henrik Wergelands parken. Skolegruppen har idag fått lekser og et av poengene med at de får disse er at de selv skal få ansvarsfølelse og mestring ved og levere de inn ved neste samling.

Mens skolegruppen var å kjøpte blomster med Morten og Gøran dro reveflokken og reveungene sammen med Marie og Silje til fiskebrygga. Vi var innom fiske basaren hvor vi tittet på fiskene og kjøpte oss reker. Vi satt oss på bryggekanten og spiste nista vår med reker til de som ville ha. Noen barn lærte til og med å pille reker. Det var en koselig og harmonisk atmosfære når vi besøkte en del av vårt nærmiljø :)

Deretter dro alle avgårde til Odden, hvor vi har kastet kongler i havet, vi har klatret på bergene, vi har fisket og synge mange av 17.mai sangene.

Fiskekaker med brød til andremåltid med reker til dessert.

 Vi beskuer arbeidskaren på fiskebasaren
 se på de torskene
 nam, her ble det reker på brygga
 og som vi koste oss i sola, en flott aprildag :)
 da kan vi prøve oss på å pille rekene selv
 vi fisker, håpet på makrell. Hva fikk vi? Jo tang og tare :)
 Se der ute!
 Vi tar med oss sykkelen på bussen
 å så løper vi avsted :)
 liv og røre i sandkassa
og ved ronsene :)

Torsdag

Vi er ute tidlig for idag skal vi nemlig spille inn musikk. Vi spiser nisten vår og setter nesen mot Samsen. En gruppe kjørte mens en annen gikk. Når vi kom til Samsen fikk vi titte litt på lydstudioet så satt vi igang med opptak. Vi kjørte to sanger og så pause med å løpe fra oss energi i gangene. Dette gjorde vi til vi hadde spilt inn alle seks sangene. Nå er det opp til teknikerne og mixe musikken så får vi den kanskje inn her :)
Reveflokken har idag malt på kumlokk med sand på, dette var spennende og det er fire gode kunstnere på gruppa som bare elsker og male. Det er glir og konsentrasjon  i både blikk og mimikk når vi holder på :)

Omelett med pølse til andremåltid

 Vi gjør oss klar for å synge i studio
 Så løper vi fra oss
 og det var supergøy, latter hørtes laaang vei
 heia heia, ikke ta meg :)
 Vi fikk lytte på rå materiale
 Vi spiser lunsjen utenfor
 Så konsentrerte på og farge kumlokket gult
 for så og ta avtrykk av kumlokket på et hvit papir
 til slutt måtte vi vaske oss, da hjelper vi hverandre og leker med vannet så det rant over :)
det er vår når hoppetauene kommer fram :)


Fredag 

Klare for kino dro vi tidlig ut og lekte i sandkassa og ronset masse! Vi laget også pynt som vi skal ha på oss når vi skal feire 17.mai den 13.mai :) Vi spiste nista lekte litt så dro vi til kinoen for og se på Lea og skogspiratene som handlet om: Lea liker ikke å gå alene i skogen, men når lillebroren forsvinner er hun nødt. Der møter hun mange merkelige dyre og noen nye venner får hun også. Til slutt finner hun heldigvis broren og de kommer seg trygt hjem. 

Vi så også filmen Tenk om.. som var Historie om dyrenes liv, ugagnskråker, liten og stor kjærlighet- og lysten til å begi seg ut på eventyr.

Når vi kom tilbake til barnehagen var vi klar for og spise andremåltidet som idag var kyllingsalat. 

 Man må holde tunga rett for å klippe en sirkel
 for så og feste på krepppapir i fargene rødt hvit og blått
 spikre
 og sage for så og lage seg ei hytte
 to kompiser som samarbeider om å slå inn en spiker
 og to kompiser til som har samarbeidet om å lage ei hytte
 juhu dette er gøy
 vi kjører biler
og ruller rundt og rundtHa en gøyal helg alle mann :)
Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt