Uke 16, 2015

Mandag

Da var det mandag igjen og vi er klare for en ny uke. På morrakvisten var det mye perling ved bordet, vi øver blant annet på konsentrasjon og finmotorikk når vi perler. Vi må ofte prøve gang på gang og det å ha pinsett grep er ingen enkel sak.

Vi  har nå innført en ny ordning ved samlingstunden, det vil nå være delt inn i to alderbestemte grupper som får pedagogisk opplegg tilpasset deres nivå. Idag hadde gruppe 1 hjertvennsamling med Miriam, hvor gutt 5 år ble hjertebarn og vi fortalte masse gode ting om han. Gruppe 2 hadde lese samling med Silje hvor de leste boken "Mattias er alene" som handler om en gutt som gleder seg til å møte vennen sin igjen i barnehagen men så blir det ikke slik han har tenkt. vi hørte om hvordan han syntes ting ble vanskelig og hans følelser. Etter dette snakket vi litt om temaene som gjenspeiler seg i boken som følelser, det og være alene og hva vi kan gjøre for å være sammen i barnehagen slik at alle har det bra. Her kom det opp gode forslag.

Denne dagen har vi hele gjengen vært på HobbyHimmelen og kjøpt saker til 17.mai, alle 17 barna var med inn på butikken og var supergode til å vente. Vi ble mektig imponert over barna når vi gikk idag. For de var kjempeflinke til å gå på rekke og holde i hånden og de var såå raske. Kan det hende at det er en lettere hverdag uten vinterdress? :)

Endel har fortsatt med undersøkelsen til Flik. Noen har startet og lage 17.mai pynt i fargene rødt hvit og blått mens andre har snekret monster. Det har vært god frilek gjennom dagen.

Omelett med pølse på brød til andremåltid

 Vi deler på dyrene og lager gjerde til de så dem ikke stikker av :)
 Vi får høre at det skal bli nye rutiner ved samling
 boken vi leste ved samling
 Hjerte barna :)
 en to tre fire fem år :)
Hipp Hipp Hurra


Tirsdag

Idag var vi raske ut døra, for vi skulle nemlig være med på fotografering til en artikkel om Slow bridge. Dere kan følge med på utviklingen på http://slowbridge.tumblr.com/ eller ved å like Slow bridge på facebook.

Turen vår gikk idag til Lavoplassen for vi trengte tak over hodet mens vi spiser. Ved lavoplassen ble det laget en fantastisk flott utgave av dyreparken av pinner. Her tenkte vi gjennom hvilke dyr som kunne være med i dyreparken. Det var et flott samarbeid mellom barna om hvilke dyr som skulle stå hvor.
En stor gruppe barn fortsatte byggingen på trehytten. Her var det stort fokus på sammarbeid og klart alle skulle få være med. Greide vi ikke å bære en svær pinne alene kunne vi jo bare hjelpe hverandre. Var det litt tungt å løfte en vist på plass kunne vi jo bare spørre et annet barn om hjelp. Vi fikk prøvd oss på sikkelige knuter slik at pinnene i vår trehytte kan vare lengst mulig. Vi fikk til og med festet på en flaggstang. Neste gang er det taket som står for tur.

Kornblanding med biola og tørket frukt til andrebåltid

 Vi snekrer
 og samarbeider og å bære en trestokk
 knuter lærer vi også om
 da må vi følge nøye med :)
 vi har laget dyreparken
og plassert dyrene i innhegningen :)Onsdag

Ved samlingen denne dagen hadde vi først en samling med våre faste rutiner. Vi sang morgensang hvor alle barna ble nevnt med navn, så fant vi ut hvilken dag det er og hvordan været er. Deretter gikk skolegruppa på "skolen" og vi andre hadde bevegelses samling. Hvert barn fikk velge et dyr om gangen og så beveget vi oss som det dyret, med en gang det ble sagt "opp på puta" måtte vi kjappe oss og sette oss for så og velge et nytt dyr. Vi fikk øving i å vente til det ble vår tur til og velge, vi fikk øving i å snakke foran en stor forsamling ved og ta et valg hvilket dyr vi alle skulle være. Vi øvet oss i motorikken ved å være ulike dyr, vi fløy blant annet rundt som flaggermus, vi trampet rundt på alle fire som elefanter og smøg oss som slanger. Når vi skulle finne vår egen pute øvet vi oss på koordinasjon i rommet og alt dette gjorde vi mens vi lekte.

Skolegruppen hadde idag om det og se på det som skjer rundt seg. Og dette var litt vanskelig så det måtte de øve litt ekstra på.

Vi har vært å hatt frilek i barnehagen før vi spiste god kyllingsalat til andremåltid. Så gikk vi en tur til stranden hvor vi klatret på treet som ligger der. Vi gravet oss ned i sanden, kastet stein og sand så laaangt vi kunne i havet.

Torsdag

Ved morgenen var det god lek med bilene, det var fødsel på gang og mor bilen måtte ha med far bilen. Her var barna godt informert virket de som for de viste til og med at mammaen burde få luft.. :) Andre barn holdt på med plastelina på kjøkkenet og øvet på og lage fletter. Det ble også en kjempegøy putekrig på samlingstund rommet.

Ved samlingen idag hadde den ene gruppen instrument samling hvor vi sang sanger og spilte på ulike instrumenter. Vi prøvde og slå på ulike takter og varierte på instrumentene. Den andre gruppen snakket om alle barna i barnehagen og vennskap. De fant ut noe gøy om hvert enkelt barn og hva som ble sagt kan dere lese på plakaten ved ytterdøren.

Idag gikk turen til Peisstua, her har vi spilt fotball til den store gullmedaljen. Vi øver oss på og samarbeide som et lag for å vinne en kamp, med mange ivrige barn kan dette skape konflikter og da  må vi jo løse disse og da øver vi på konfliktløsning. Det var også en tur og klatret i skogen.
Reveflokken var på tur for å finne småkryp, nå som det er vår fant vi ut om vi kunne se der de bor, nemlig under steiner og kvister. Vi fant beitemark, maur, munkelus og edderkopper. Det var veldig skummelt og skulle ta på disse, da var det godt vi hadde en boks med forstørrelses glass i lokket så vi fikk studert disse. Vi ble også oppmerksom på en gravemaskin i havet og måtte gå nærmere for å se. Vi ble sittende en lang stund å følge med å når de vasket båten, tok små steiner, store steiner og til og med sand med gravemaskinen.

Knekkebrød med ulik pålegg til andremåltid.

Det ble en tung spasertur hjem for enkelte, for de hadde nemlig funnet takstein og SKULLE ha disse med hjem. Da måtte de bære disse selv, det var tungt men ikke mye klaging og veldig glade barn som fikk taksteinen med seg hjem fra skogen denne dagen :)

 Vi har rytmisk samling med instrumenter
 da er det viktig å prøve og følge takten
 dette var veldig populært hos barnegruppen :)
 vi er klar for fotballkamp, Canada vs Norge!
 Er dere klare ?
 spark ball
 fotballjentene sparker ballen høøøyt i luften
 Studerer hvordan småkrypene er gjennom forstørrelsesglasset
 Småkrypene må jo få jord, vi viser omsorg for dyrene
 se på den svææære, den var det ingen som ville ha bare voksne som ville spise :)
 oy, se hva vi fant
 skal vi tørre og krype gjennom ?
 å jadda vi er noen tøffinger som tørr det meste :)
 nesten i mål
 dette var spennende og se på, vi lærte begreper som gravemaskin, dumper, brakker, store steiner
Å vi plukket blomster til mammaen og pappaen vår som vi skulle legge i mat boksen, stolte barn :)

Fredag

Denne fredagen var det klart for disco og gjett om det ble en HIT, å jadda! Det var overlykkelige barn som hoppet og danset i nesten to timer på formiddagen. Det ble til og med utkledning så vi gikk skikkelig inn i roller. Hip Hop, breaking, sving og hopp og sprett :)

Vi gikk så ut for å spise barnehagens mat, vi spiste wraps med tilbehør. Å ja nå er måkene tilbake så vi må passe godt på maten så de ikke stjeler den fra oss. Deretter gikk skolegruppen og kjøpte is til hele gjengen som vi koste oss med på stranden. Her har vi lekt hele dagen som dere kan se på bildene under. Vi hadde også en samling hvor vi la oss ned og lukket øynene for så å lytte på omgivelsene rundt oss. Vi hørte biler, mennesker som gikk i grusen, sko som slo mot hverandre, plystring, helikopter og fly.


 Skal det være disco må det gjøres skikkelig!
 å her var det mange hærlige danse trinn :)
 Det var hyl og latter så langt øret kunne høre :)
 En perfekt start på fredagen :)
 så toppet vi det hele med is
 nå er våren her
 for nå kan vi nemlig samle "russ"
 vi står i blomster engen og slår av en prat
 se dette kunstverket, landart
 en to tre, se hvor langt vi hopper a!
 Klatre kan vi og
 og det er så gøy og bli gravd ned i sanden
Med dette blinkskuddet sier vi:


Ha en solrik helg! :)


Populære innlegg fra denne bloggen

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt

Veiledningstelefon for familier med barn og unge