Uke 7,2015

Mandag

På morgenen har vi bygget med klossene, vi har ordnet i stand maten til senere på dagen og vi har laget flotte soler som henger i taket. Ved å lage sol har vi øver på å klippe, snakket om formen sirkelen, vi har virkelig fått øvet oss på finmotorikken denne dagen.

Hjertebarn samling denne dagen og gutt 3 år ble hjertebarn.

 Vi tegner, klipper og limer til sol
 action time
 leser på informasjon skilt
 To gode venner
 En to tre vi hopper
 "Pang, når kula langt uti Skagerak eller?"
" Fyrmester er det klart?"
 Plutselig kom det et spennende lasteskip med to båter på
 En god hjelper
 og enda en god hjelper
Vi spikker pølsepinne


Tirsdag

Eventyr samling om sinnvotten. Gruppen ble delt i to og rullerte. en gruppe fikk i oppdrag om å tegne skinnvotten og dyrene som var inni. Den andre gruppen fikk i oppdrag å dramatisere skinnvotten.

 Tegner dyra i skinnvotten
 her tegnes musa
 og her tegnes reven :)
 Pass deg for dyra i elva...
 Vi fulgte nøye med på lasting av stein
 Slangen skifter skinn- leken
Å den skifter sinn når den siste i rekka roper



Onsdag

Denne morgenen gikk med til og leke "bom femti" inne. Det var veldig gøy og vi fikk øvd oss veldig på rom koordinasjon ved å lete etter gjemmeplasser. Det har også blitt tegnet flotte kunstverk og bygget høye skyskrapere.

I samlingen tok vi oss fatt på været vi så nøye etter hvordan været skulle bli. Grå skyer og vind opp mot 4 meter i sekundet. Det skulle bli litt kaldere idag så barna konkluderte med at det var viktig med varme klær denne dagen. Da skulle vi prøve og være selvstendige og finne disse selv.

Skolegruppa hadde skole idag. Her går det kjempefint og de lærer mye om Taruss. Lærer Gøran vil minne på at barna skal lære seg å bli mer selvstendige nå som de er på full fart inn i skole alder. Blant annet med "leksene". Isteden for å huske de for barna så hint heller til barna at de selv skal huske de og sette de inn i permen sin i barnehagen :)

Turen gikk idag til skytebanen, her er det blitt tegnet med kull, det ble spiderman, prinsesse katter som ble forkullet i ansiktet denne dagen. Det er blitt lett etter skatter under jorda og de fant en kjempe svær flat stein. Da undret vi oss over hvordan den hadde havnet der. Kanskje var det fra dinosaur tiden eller fra krigs tiden kanskje, hvem vet ? Mye klatring og gjømsel i buskene denne dagen.

Bakt potet med tilbehør til andremåltid.

 løper fra tall til tall
 å bestige en topp er gøy
 vi spikker litt for det er gøy vel
det er også gøy og slenge seg i tau :)

Torsdag

Så var det klart for årets karnevals dag! Dette er det mange som har snakket lenge om. En del av morroa er det å kunne glede seg til noe. De som ønsket kunne få ansikts maling på morgenen og det ble mange ulike og gøyale malinger. Det var mye rollelek, Barna tredde inn i ulike roller og levde seg fullt inn i den. Det var tid for disco og vi rocket dansefoten til barnehage rock. Det var både ballerina snurrer på alle mann og breaking på alle mann. Vi spiste nista vår på kjøkkenet idag og hadde en hyggelig stemning rundt bordet før det for inn for å danse litt mer.

Reveflokken fikk ansvaret for å bake fastelavens boller. Vi vasket hendene og satte igang. I førsten syntes vi det var litt fyselig og ta i deigen men etterhvert så turte vi å prøve og da ble det jo gøy og bake boller. Mel og deig overalt :) Å til slutt det beste av alt, bakerne måtte jo smake på deigen :)

Ute har vi koset oss. Hatt mye rolle lek, laget kaker og romskip i sandkassa, hatt tikken og syklet i racerfart. De som ville fikk være med å lage hvert sitt fastelavns ris. Før vi tok fatt og smakte på bollene med krem på.

Så kom høydepunktet, slå på katta i sekken! :)

 God gjengen :)
 Har disco
 å rocker så huset rister
 spøkelset flyver og noen tør å danse med heksa miriam :)
 så gøy å danse sammen, for et samhold
 Mye aktivitet i et bilde :)
 vaske hender før baking

 Sanden i sandkassen har blitt myk igjen
 fastelavens ris
 og boller
 alle på rekke nå skal vi gjøre no gøy
 slå på katta i sekken!










Fredag

Flott dag. I samlingen har vi tatt opp ulike nye regler idag. Vi skal blant annet prøve og bytte ut ordet "kutt ut" med ordet "stopp" om noen gjør noe som ikke er rett eller gjør noe dumt med oss. Hvert av barna fikk også mulighet til og ta tid ordet i samlingen idag og fortelle hva enn de ville. Dette var populært og vi snakket i vei :)

Tur til lavoplassen.

 Kevin overrekkes høytidelig i samlingstunden
 Vi har lekt mye i hinderløypa
 ved båten har vi å lekt
 balanse kunstnere
 fant en perfekt ake bakke
 kaste stein laaaangt uti havet
 dillamant samling
 Se vi fant et bein, kanskje fra et ekorn ? :)
 Å hvor stammer dette sporet fra? En hund? en ulv? nei vi ville det skulle være en bjørn ;)
 Flotte tegnere
 som tilslutt tegnet kroppene sine
Dansekurs



Ha en flotters helg!


Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt