Uke 3, 2015

Mandag

En stille og rolig mandags morgen, vi har lyttet til rolig musikk i garderoben som ser ut til og virke godt på harmonien i barnegruppen når de kommer om morgenen. Det er blitt lekt med plastelina og bygget mange forskjellige skulpturer. Det har vært god lek i dukkekroken. Noen lekte med bildene mens andre hadde butikk og noen styrte kafeen mens andre jobbet med data.

Fiskepinner og potetmos med gulerøtter til andremåltid



 se vi har fått et husdyr!
 vi skriver navnet vårt på datamaskinen

 Brooom, her kommer kranbilen
ei som har tegnet musa i "skinnvotten"

Tirsdag

Da var dagen kommet for åpningen av friluftslivets år. Vi hadde en samling hvor vi forklarte hva dette betyr og at det er kongen som har vært med på og bestemt at vi skal ha et år hvor man skal prøve å være mye ute i naturen. Vi gikk en tur utenfor porten og klatret på det nye svære treet som er kommet på plass. Dette var kjempegøy og utfordrende for alle barna ved ulike vanskelighets grad. Vi så på endene og fant ut om man kunne jakte på de eller ikke, for man kan nemlig ikke jakte på alt av dyr for det sier loven. Vi lekte også rødt og grønt lys og haien kommer. Reglene på haien kommer må vi nok øve mere på :) Reveflokken lekte rundt treet og var mannskapet til kaptein sabeltann.

Vi gikk så opp til torvet hvor vi var med på åpningen, vi fikk varm saft og laks i lompe, NAM. Vi så på alt de hadde der. Det var en flott kajakk som var kjempespennende og se og røre på, vi fikk se og høre om tråkkemaskinen og se på ulike telt. Vi så også Ordføreren sage en pinne :)

Fiskekaker og makaroni til andremåltid


 det er kommet et nytt tre utenfor barnehagen
 og det var gøy å klatre i :)
 balansere kan være krevende :)
 Vi fant ut hvilken ender det var på stranden
 Nå kommer Sabeltann og tar reveflokk barna da får de fart på seg :)
 Vi leker rødt og grønt lys
 vi var med på åpningen av friluftslivets år 2015
 Mannen fra parkveset forteller om tråkkemarskinen
 Vi leker "kysseleken" vi
 Wee så gøy og hoppe i trærne
Juhu her kommer jeg syklende i fullende fart!

Onsdag

Idag regnet det så vi dro til lavoplassen, her har vi koset oss masse med mye god frilek. Det har vært pusekatter og delfiner. Butikklek og fiskelek. Barna har vært sikkelig inne i rollelekverden denne dagen :)
Bakt potet til andremåltid

 Balansekunstnere
 Liv og røre på lavoplassen
 Så gøy og skli ned bakken!
 og en og to og tre....!
Hipp Hipp Hurra for gutt 6 år! :)

Torsdag

En litt lang og rolig morgen inne, siden stormen løp løpsk ute. Vi har bygget med togbanen som er en skikkelig Hit blant mange av barna, det er blitt tegnet mange fine tegninger og vi har hørt på musikk.
Turen gikk også idag til lavoplassen, vi har vært å kjent været på kroppen, kjent at vinden har tatt tak i kroppen og regnet har pisket oss i ansiktet. For noen erfaringer vi får! :) Det var mange som ville klatre i trær idag så da har vi gjort det og vi har lekt mye med vann. Laget demninger, hoppet i vann og "svømt" i vann.

Pannekaker til andremåltid

 Vi øver på og si det engelske navnet på bokstavene i puslespillet
 vi kjenner på været, det kilte i magen :)
 Plutselig stod  Odderøya barnehage på klippene over oss
 Vi går over "brua"
 vi hopper ned fra "brua" og ned i elven
 Mattelek pågår
 Viktig del av bilturen, internasjonal CD med sanger på de ulike språkene i barnehagen
Hipp Hipp Hurra for gutt 3 år! :)

Fredag

Fredagen er her og vi ferier en Tamilsk tradisjon om solen :) Det har vært en gøyal dag i barnehagen hvor vi har gjort ulike leker iforhold til denne tradisjonen. Vi har kastet melkekartonger, vi har hatt ansikts maling, vi har spist god mat og hygget oss sammen.

 Melkekartong kasting, tamilsk tradisjon
kjempegøy

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt