Uke 51

Mandag

Så var det mandag igjen. Vi hadde en flott morgen men det var lavt under taket og rastløse barn. V hadde samling og fortet oss ut. I samlingen trakk vi tre kalenderpakker og så på hva som var inni de. Vi leste bok og fyrte på tre adventslys.

Vi så på yr.no at det skulle bli flott vær og lite vind. Vi dro derfor til ankerplassen som er flotte på slike dager. Men der lurte yr oss kraftig. Vi fikk en dag med sol, regn, vind og haggel. Men vi vet og ha det fint ute selv om. Vi har vært ekorn og klatret i trær. Bukkene bruse barn har vi også hatt på brua. Vi har hatt sangsamling med bevegelser til for å øve oss på det motoriske og holde varmen. Det er veldig populært med kysseleken for tiden så de har løpt etter hverandre med latteren løst.

Fiskepinner, potetmos og gulerøtter ble laget på bålet idag.

Når vi kom til barnehagen hadde vi en samling for å lese og snakke om hvordan Kevin hadde hatt det i helga.

Tirsdag

Kanontoppen ble vår turplass idag. Vi har hatt mattelek, vi måtte snu oss mens en voksen gjemte tall fra 0 til 10 så gikk vi på skattejakt. Vi har øvet oss på benevnelser og rom retning i naturen idag. De nye ronsene er kommet og festet. Da ble det noen perfekte kasser som ble forandret til hus så videre til Ipad osv :)

 Vi leter etter tall
 Vi klatrer i ulent terreng og får virkelig øvd på grovmotorikken
 Hei du, er du også en IPAD eller?
 Hva vil du kjøpe i min butikk?

Onsdag

Idag var vi superklare for en aldri så liten nissefest dag. Vi startet dagen inne og her sang og danset vi til julemusikk. Det var mange smånisser som koste seg. Etterhvert vandret vi ut, vi hadde nemlig innvitert med oss Kløvergården barnehage til å gå rundt juletreet ved torvet. Vi gikk sammen opp og hadde det kjempegøy når vi gikk rundt juletreet. Det var mange rørte tilskuere og de ble til og med med oss på gåingen. Da ble det breede glis blandt barna.
Når vi kom tilbake til barnehagen var det tid for lek og morro ute. Vi syklet, spilte fotball og lekte rundt. Nå var det mange smånissemager som var sulten. Da ble grøten satt på bordet og tre heldige smånisser fikk mandelen.
Wow nå er vi spente på om nissen kommer. På et tidspunkt så vi han fly med reinsdyra sine høyt oppe ved skyene! Så bang så smalt det i porten og gledeshyl kunne høres på lang vei. Nå var nissen her! Vi sang for han stilte mange mange spørsmål. Han ga oss "presang" og fikk grøt av oss.


 Det var gøy og gå rundt den store grana i markens

se jeg har fått mandel
ho ho ho, vi er bra spendte
"hmm er ... her ? :) JA!!!"
Nissefar måtte jo få grøt
å han leste eventyr for oss
guttaboys kulern på syklene :)


Torsdag

Rolig morgen med spill og nisselaging. Før vi tok på oss tøyet og suste ut til øya. Her har vi vært på lavoplassen hvor det har vært mye rollelek. Reveflokken har gått en lang tur idag, vi gikk fra lavoplassen til skytebanen på en sti med mange mange slanger! Spennende, men når vi kom tilbake var vi helt utslåtte og måtte ha påfyll av vann, lurt det :)
Det har vært litt mattelek med Miriam, vi har tellet og benevnet farger og laget ulike former.
Hipp hipp hurra for gutt 3 år!

Kråkespillet er spennende
Reveflokken og reveungene har laget stein nisser på ski
vi pakker inn hemmligheter
hvilken dato er det idag tro?
reveflokken på tur
denne trappen var bratt men vi kjempet oss opp
her bor det MAANGE slanger, så bare pass dere

pannekake tid

Vi har mattelek
Hipp Hipp hurra

Fredag

Stille morgen denne fredagen, tror det var noen slitne barn he i gården. Vi hadde samlingstund før vi trasket ut. Idag dro vi også til lavoplassen for det skulle regne litt og da trengte vi tak. På lavoplassen har det vært en HIT og fiske idag. Vi har laget fiskestenger og "fisket". Skolegruppa har fått laget ferdig sin juledekrasjon.
Foliesnaks med laks poteter og grønnsaker

Yey det er min tur å trekke kalender
fiskestang lages
kast fiskestangen over skuldra så drar vi på fisketur
mange gode kaste teknikker
¨hmm, ble lite fisk men gøy og spennende hadde vi det :)
Skolegruppa lager sin juledekrasjon

Så fin :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.