Uke 48

Mandag

Denne mandagen var vi raske til å komme oss ut. Høyt under taket  på en mandags morgen. Vi hadde først samling. Her hørte vi om hva "Kevin" har gjort i helgen og det virket som han hadde hatt det riktig så koselig :) Så hørte vi Miriam fortelle eventyret om de tre bukkene bruse. Når dette var gjort fikk de som ville være med på å dramatisere. Da øver vi blant annet på og kunne snakke foran mange mennesker, vi øver på og leve oss inn i en fortelling, vi øver på og ta replikker/vente på tur osv :)

Turplass denne dagen ble Bendiksbukta. Vi må nyte disse plassene mens det er så flott vær. Vi har laget demninger som rant ut i havet. Vi har balansert mye på en stokk som var kjempe gøy og glatt. Noen barn var med Morten for og hente båten så når de kom roende inn på land hjalp de som ville med å få båten på tilhengeren. Vi måtte nemlig få båten opp på land for sesongen ellers kan den bli most av de tøffe vinterstormene.

Tomatsuppe med fullkorn pasta og egg til andremåltid.

 Vi finner ut hvor stor kraft vannet har
 for det kan jo lage demninger med egen kraft
 vi setter klar til å ta opp båten
 en død flyndre som vi syntes stinkte
 Da var båten hentet
 og vi hjalp til med å dra
og skubbe :)

Tirsdag

Samling med rollespill fra de voksne. Silje var voksen og Miriam barn. Vi så på hvordan det blir når vi ikke lukker sekken og hvor mye som ramler ut. Ved og bruke rollespill ovenfor barna får de inn lærdom på en ny måte. Vi fant ut av sammen med barna at man må huske og lukke sekken og ta med seg sine egne ting. Vi "sliter" litt med at barnegruppen "glemmer"/"mister" sakene sine så har endel fokus på dette nå :)

Vi har hatt en fin dag på kanontoppen hvor det har vært språksprell med ulike sanger. Mattelek ved og telle og sortere steiner. Noen har hatt fangelek rundt kanonene mens andre har tegnet med kull. Mye god lek og samspill i barnegruppen.

Andremåltid bakt potet med tilbehør.

 Samling
 se der :)
 prøve å få fyr på bålet
 varme seg rundt bålet
 tegne med kull
 historikk over odderøya og kanonene er spennende
 gøy og tegne så stort


Onsdag

Idag har vi hatt sangsamling med julesangene som barna har fått med seg hjem i hylla. Vi er gode og synger for full hals, nå må vi bare øve for å huske alle versene i de ulike sangene.

Skolegruppa har idag vært og kjøpt juletre som skal stå inne i barnehagen i desember.

Reveungene og Reveflokken dro på tur til Tåkeskogen. Her har vi kost oss i fin været. Vi har aket ned de glatte steinene, tror det er noen som savner snø nå :) Vi har raset og hatt kilekamp som gir gledeshyl over hele  odderøya. Vi har funnet mange hasselnøtter og hatt mye forskjellig rollelek i skogen.

Til andremåltid fiskepinner og potetmos med gullerøtter.

Takk for meget god mat til foreldrekaffen :)

 vi sklir ned berget
leter etter meitemark

Torsdag

 jeg sykler i raser fart
 kommer det noe når vi sendte det fra andre siden ?
 spennende saker
 Reveflokken spiller musikk
 med egen lagde instrumenter
 og de klatret opp på en svæær stein :)
 hiv og høy der ute

vi så regnbuen og da ble det stor ståhei :)

Fredag

 Hils på Kevin :)
 fletting på gang
 med billek på andre siden i garderoben
 Togbanen er en hit for tiden
 Vi leker med plastelina
 vi skal bake pepperkaker
 og det ble endel :)
 vi har laget hemmeligheter og pakket de inn
 her leker vi rødt og grønt lys


Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.