Uke 16

Uke 16

Mandag

For en fin start på uken vi har hatt, mange har allerede tatt påske ferie så idag var vi fem barn og tre voksne. Det er viktig at dere kommer når dere har satt dere opp, evt sier ifra til oss.

Vi hoppet i dressene og løp ut døren i ni tiden og for et vær! Vi var litt ute og lekte gjemsel før vi hadde en liten samling hvor vi sa hva vi skulle gjøre i løpe av dagen og så opp på himmelen for å sjekke om vi hadde kledd på oss riktig iforhold til været.

To voksne og fem barn gikk glade og fornøyde ut av porten i retning butikken, denne uken trengte vi en melk og kvikk lunsj. Vi må jo følge Norsk tradisjon og kultur og ha kvikk lunsj i påsken.

På butikken fikk barna ansvaret for og finne melken, vi vandret litt rundt og fastslo hva de ulike varene i hyllene het og plutselig snublet vi over melken. Vi valgte den rosa melken for anledningen. Så var det kvik lunsj før vi gikk til kassen og betalte.

Hvor ville vi spise nistematen vår? Jo nede med have, da var det bare og vandre nedover og så fant vi en god og varm plass for å spise nistepakke mat.
Her var det en liten lekeplass som vi ville leke litt på før vi gikk videre. Så vi klatret i stativ men en hit blant barna ble snurre apparatene. Vi satt, lå og ble slengt av mens det gikk rundt og rundt og det var så gøy. Barnelatter kunne høres over hele by-stranda! :)

Vi gikk så videre til neste lekeplass, nå ville vi ikke gå to og to men holde hender alle fem!

På neste lekeplass koste vi oss i noen timer. Vi klatret i klarte vegg, rullet og løp nedover skateparken. Vi var på noen gøye ronser og lekte godt sammen. Vi ble etter vært litt leie og bestemte oss da for og dra videre og vi måtte en tur innom biblioteket. På veien dit så vi mange fine blomster blant annet påskeliljer og løvetann. Når vi kom til biblioteket valgte Stine ut to filmer som vi kan velge mellom imorgen, vi må jo kose oss litt ekstra disse to påskedagene.

Når vi kom til barnehagen lekte vi gjemsel igjen og det var morsomt for vi fant ikke Stine, etterhvert fikk vi servert makaroni og fiskekaker med gulerot. Nam!

Vi laget noen indianersmykker, laget paradis og tegnet med kritt. Så gikk vi ut på plenen og spiste kvikk lunsj mens vi leste turforslagene på papiret, interessant! Så tok vi en liten hvilestund på gresset mens vi lyttet til eventyret de tre små griser og bukkene bruse.

Resten av dagen har vi lekt ute.

En som var flink vaske hjelper
Jeg lager smykke og det skal jeg gi til mamma :)
Vi har lytte/hvile stund
Tre en kule på tråden
Finner den fineste perla
Vi tegner med kritt
Leser om norsk tradisjoner
Kvikk lunsj er en turtradisjon
Vi fløy etter monster!
Balansere på en snurrende ting krever dyp konsentrasjon
Vi fem går sammen vi <3
Stor og liten ronser sammen
gode  venner
og en flink klatrer
Vi koser oss sammen i fellesskap
snurrer rundt og rundt!

Hmm kan vi finne melken mon tro?

Tirsdag

Fem glade og to lykkelige barn og voksne. Vi startet dagen med gå på butikken. Vi valgte og gå på kiwi idag for her skulle vi nemlig prøve heisen og dette var gøy men og gå i rulletrappen var iallefall kjempegøy! Vi brukte en del tid på og finne melen men det var også fordi vi måtte smake litt på smaksprøver :)

Vi gikk og spiste nisten vår utenfor domkirken og nøt solen.

Når vi kom tilbake til barnehagen laget vi flere smykker og armbånd, dette er gøy og vi får virkelig prøvd ut tålmodigheten vår. Men vi blir jo så stolte når vi får det til!

Vi har laget vafler ute idag mens noen gikk på fiskebryggen for og se på fiskene. Mens røra skulle svelle gikk vi en tur til stranden utenfor porten her fant vi mange flotte dilamanter.

Når vi kom tilbake kom påskeharen og han hadde lagt ut mange sjokolade egg da var det ut på leting. Dette var spennende og det var mange flotte smil ute og gikk.

Vi spiste så vafler ute så måtte vi ha en pause fra solen og gikk inn for og titte litt på filmene vi leide igår.

Ha en riktig god påske alle sammen!
Vi smaker på gorme brød med rekesalat på!

Å dette var gøy og spennende og gå opp rulletrappen
Vi koser oss med  nista vår
Smykke laging pågang
og vi lager vaffel røre sammen
og kaster steiner i vannet
jakter på ting påskeharen har lagt igjen
og vi fant mange mange sjokolade egg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt

Veiledningstelefon for familier med barn og unge