Uke 13

Uke 13
Mandag

Kjempe flinke barn i musikk-samling idag, dere har barn med rytme i seg. Nye ordens barn sjekket været og det ble stemt om å dra til kanontoppen.
Reveflokken dro avgårde på en liten tur med Stine og Silje idag, her startet det med fortelling fra Stine om dragen som bodde i et slott. Med denne innledningen tok vi fatt å tegne dette på trærne. Hmm, det var rart å tegne på trær. Med ett slikt underlag måtte vi bruke mer kraft i tegningen for å få farge på arket, det kunne også bli hull i arket. Nå må vi ut å lete etter dragen. Engasjerte barn og voksne listet seg stille avgårde, plutselig så vi den og store øyne kom.
Lapskaus ble servert av en stor og to så kokker idag.
Mye god lek mellom barna, vi klatrer i trær og spikker med kniv. Bygge hytte kan vi også gjøre i skogen med pinnene vi finner :)
Liten gutt, stort fokus

Alt man kan samtale om via en tegning:)

Fint og inspirerende landskap og tegne i
Hysj! Vi lister oss stille avgårde da må vi være lett på tå
Oy, se nedi der nede!
Vi lager lapskaus vi:)
Tirsdag

PCen ble med inn i samlingen idag, vi  skulle nemlig se på filmen som fire barn har vært med på og lage. Det var litt flaut og se på noe som er blitt laget av en selv men vi blir jo så stolte også og vokser en cm på det :) Inspirerende var det også for nå ville andre også ut å lage film. Vi gikk på beinene på tur idag, turplassen ble Odden. Her var det tid for nistemat så lek. Gjemsel er gøy! Vi balanserte kasta stein i havet og koset oss hele dagen. Stine laget nydelig Rissotto idag.

Bygging på høyt nivå

Vi spiser nistemat vi
Ut med armene så blir balansen bedre
En fot foran den andre
Bygging av bål
Vi kaster stein i vannet :)
Onsdag

Dagen startet med hjerte-samling. Det går ut på at vi trekker lapp og et barn får komme opp å sitte på en stol og holde en hjertepute. Vi snakker litt om hva/hvem barnet er så sier de andre barna en fin/god ting om dette barnet. Vi skriver dette ned på et hjerte som dere kan ha hjemme os se på. Vi ser at barna blir stolte av dette, de viser dette med kroppsspråket :)
Vi dro på tur til skytebanen hvor vi spiste ostesmørbrød.

Vi er i så mye aktivitet om dagen
Vi slenger oss i tauet
Og klatrer

Og løper rundt med Morten etter oss :)
Torsdag
Juhu vi skal på bondegård! Det var mange spente små denne morgenen. Vi kjørte helt opp til Finsland hvor vi var så heldige å få besøke en gård med kyr. Her hadde de en moderne gård. De hadde høy teknologiske ting som gjorde arbeidet for bonden. En maskin gikk rundt på golvet og vasket vekk skitt. Kuene gikk fritt rundt og valgte selv om de ville bli melket. Maskinen skannet kua og sjekket så om den kunne melkes, hver time kan disse kuene melkes.Vi fikk se på kalver, kuer og okser, det svær gård og vi fikk lært mye om hvordan de lever. Vi var heldige og fått boller som vi koste oss med i tillegg fikk vi yogert og sjoko-melk av bonden :)
Når vi var ferdig sett på kuene dro vi videre til neste gård, her hadde de høns og haner, hunder og hester, til og med en påfugl. Her var vi og lekte og så på dyrene :)
Kalvene var litt redde oss
Men de var bra søte
Skal vi tørre å gå her, omringet av kuer? :)
De likte å bli klappet
Å det var bra spennende å klappe et så stort dyr
Her var det noen andre okser
Give me five!
Sissel forklarer for oss 
Å dette var kanskje det gøyeste !
Bare se den gleden :)
Kua spiser høy og kraff-for 
De hadde svære traktorer
Dette er kraffor altså
Kuene ble melket av denne maskinen mens den fikk goteri
Den gjorde alt selv
Vi fikk gi flaske til en ukers gamle kalver
Og titte ned på melken

Slik sanket de inn høyet
Å så fine hester
Men den ene trengte seg en klipp:)
Vi fikk lekt mye på denne gården
En liten kylling
Å det var en bekk som var veldig gøy og leke ved, bobler laget vi!

Fredag
En ny hjertesamling, det var et stolt barn som fikk komplimenter mot seg idag. Vi drar til lavoplassen idag, vi fikk servert fiskepinner, potetmos og gulerøtter. NAM! Vi har startet med og lage totem-pælen vår nå. Vi har hoggjern og hammer og går løs på stokken.

Vi må en og annen gang ha veiledning i konflikter da er Stine god å ha
Jeg har kjøpt en is jeg :)
Totem -pæl laging


Landart
Musikk spilling
æ ronse
Æ ronse åsså! :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars