uke 7

Uke 7


Mandag 10.02.14

OL uken er her! Det var med noe ekstra i samlingen, en PC.. Hmm her ble det undring om hva den skulle brukes til. Vi skulle se på bilder. Dette er noe av det i tok opp:

De olympiske ringene

Marit Bjørgen har faktisk fått gull og det samme har Ole Einar Bjørndalen i helgen. Vi fant ut forskjellen på gull, sølv og bronse.


Vi snakket også om at OL er hvert fjerde år, vi har tidligere hatt det i Norge men i år er det i Russland.

 Turen gikk idag til Rådyrplassen, det var mange som fikk prøvd seg med saga. Det var en kunst og sage fram og tilbake uten at sagbladet skulle kile seg. Med øving fikk vi det til :)

 Varme og vanntette votter er veldig greit og ha nå som det er så vått ute. Man tar de inn i dressen når man spiser så kan vi ta de tørre og varme på etterpå.
Hipp hipp hurra, gutt ble 6 år idag og ville ha seks raketter i ulike farger både store og små.

Tirsdag 11.02.14

Noe av det vi fokuserte på i samlingen idag, var at det er viktig og spise mat. Blandt annet for å få nok energi for å greie å leke. Samtidig må kroppen ha mat for og holde oss varme. Vær melderne våre kom fram til at det var lite vind idag så det ble en avgjørelse på at vi kunne dra til lavoplassen idag. Jiiippiii!
Barna fikk spørsmål om hva de hadde lekt i løpe av dagen og som man kan se på svarene så er det stor variasjon gjennom dagen:

"Vi leker laburint!"
"Mamma, pappa og lillesøster lek veeeeel"
"Prinsesse lek"
"Do leken vår"
"Vi leker butikk!"
 Det er godt med en pust i bakken i løpe av dagen:)
 Gutt fisker og får til og med fisk!
 To gode venner er ute på jakt.
 Dype samtaler om at vi må ta vare på hverandre.Etter middagen ble tilbrakt i barnehagen, å for et vær vi fikk. Skikkelig påskevær, syklene ble flittig brukt denne ettermiddagen.
 Vi sykler og sykler rundt og rundt.
 Vi må kjøre på rekke! Ikke snik i køen! Ikke for fort da kan vi kræsje.. Det er noen omtenksomme barn vi har :)
 Vi lar barna være med på å kutte frukt med "barne-kniven" dette er ordens barnas ansvarsområde.

 Vi lager startnummer for OL dagen :)


Deilig med ulik fersk frukt og litt gulerot rester fra middag :)


Onsdag 12.02.14

I dag var dagen kommet for og ha OL på idrettsplassen. Vi hadde skihopp,slalom og skiskyting eller løypeskyting. Det hele startet med fakkelsermoni, hvor hvert barn fikk løpe en distanse med ilden. Dette var stor stas og man kunne se gleden i øynene og på kroppsspråket hos barna.
Gjennom dagen hadde vi allslags vær. Snø, regn, sludd og solskinn en det stopper ikke oss, vi hadde en topp dag!

 Vi løper med OL flammen..

 Så endelig har den nådd toppen og lekene kan starte!

 Vi er skikkelig gode i hopp
 Vi bøyer knærne og tar sats..
 Så er det bare og hoppe utfør :)


 Skiskyting eller som det ble etter ønske fra barna løype skyting, her fikk vi virkelig brukt kroppen. Først må vi bruke grovmotorikken for og bevege armer og ben for å kunne løpe. Derretter sikter vi inn kastearmen for og treffe boksen. Her ble det full konsentrasjon og nøyaktighet. Gjennom slalåm løypa måtte vi virkelig bruke hoftene for og svinge oss gjennom portene.
 Gjennom hele dagen var vi skikkelig flinke til og vente på hverandre, da viste vi respekt for den som var i løypa ;) Vi var alltid en real heiagjeng for den som gjennomførte OL grenen :)
Torsdag 13.02.14

Skytebanen ble vår tur plass idag. Her koste vi oss veldig. i gikk endel småturer idag, dette elsker barna og være med på. Dette er forskjellige turer vi går på mens vi er på Odderøya.
Miriam gikk tur med Reveflokken. De laget demning og det var en utrolig god lek med både det og et rør som gikk under en vei med vann i. Utrolig gøy å sende ting gjennom. "Kommer det ut på andre siden mon tro?" Andre strofer som ble sagt var : "Kan du se meg på den andre siden?" "hører du meg når jeg roper?" og "Hallo hallo". Dette er samtaler mellom barna som gir god samspill de imellom. de gikk også ut på tuppen av øya hvor de fikk kjenne været på kroppen. noen av barna syntes det var gøy mens andre syntes det ar litt mye vind.

Sissel og Silje var med den andre gruppen barn på en annen tur. Vi klatret opp på et berg hvor det var en trapp etter militæret. Her samarbeidet vi om å hjelpe hverandre.
Når vi kom opp kunne vi se heelt til klokketårnet i byn.
Vi gikk videre og kom til grottene, her er det nesten alltid spennende å gå inn. Hva finner vi her, det er helt mørkt så vi kan jo ikke se noe, da får vi bruk for hverandre med og støtte opp og geleide via stemmen.
Tør vi gå inn her idag? JAAA!

"Pass på, balanser på steinene! Det er møe vann"
Hmm kan vi se lyset?

Når vi kom ut så vi en liten stige i et tre, hmm det måtte være små menneskene sin kom barna frem til. Men det rare var at vi kunne ikke se de og det var kun de voksne som kunne høre de. 

Men etterhvert hørte de minste de også å de sa at de ikke torte å komme frem når vi var der for vi var kjemper, da gikk vi tilbake.

Fredag 14.02.14

Denne uken har vi hatt endel sykdom og mindre barn i barnehagen, idag var intet unntak. Men Gisle er med oss :) (Grisen altså ;)


 Det og leke med plastelina er spennende, alt det rare vi kan lage.
 Noen av de eldste gutta ser på lego samlingen fra denne uken
 Miriam brukte idag samlingen til å vise hvordan vi skal håndtere knien og sitte/oppføre oss med kniv.
 Så når i spikket idag passet vi veldig på å sitte ut med beinene, spikke ut fra kroppen og nedover. Om det skulle komme noen framfor oss stopper vi opp med å spikke. Å vi må huske å legge kniven i slira og det må alltid være en voksen med å passe på. Vi fisker og leker butikk :)


Da vil vi takke for en flott OL uke og ønske dere en 
GOD HELG :D

Populære innlegg fra denne bloggen

Barnehager og skoler stenges fra og med 13.mars

Alle barnehager og skoler er fortsatt stengt