UKE 5

UKE 5

Mandag 27.01.14

Ny uke og vi er klar!

Mandag morgen og vi leker vi med språket via dyrene, matematikk via spill og kroppbeherskelse via turn.

Vi hadde temaet, tid i samlingen idag. En halv time, fem minutter og to min er begreper barna hører jevnlig hver dag. Vi ville prøve og sette noen holdepunkter for barna. Slik som at klokken 9 har vi rydde tid og at halv 10 går vi i do kø, da er det gått en halv time. Vi snakket mye med barna om dette i samlingen idag mens vi lekte med klokken. Det er også blitt veldig populært å ta stoppeklokken på mobilen for å se hvordan tid vi bruker på ulike oppgaver. Når matte leken var ferdig gikk ordens barna for og sjekke været, pga værforholdene valgte vi og bli innenfor barnehagens gjerder idag.

Reveflokken tegnet idag kroppen sin i hel figur, samt satt på mål på hvor lang/cm de er. Det var noen stolte barn som så forskrekket ut når de så hvor lange de var. Det kom uttrykk som: « du æ stor», «å du æ mindre enn mæ». Det kom gode samtaler om størrelsen på hverandre. Dere kan se resultatet av prosjektet i rommet ved legoen.

Det ble servert Hokus pokus gryte, den inneholder mais, hakkede tomater, kyllingfile, kalkun pølser og ris.

Vi har funnet på mye spennende ute i stormen. Gått på ski blir vi bedre og bedre på, øvelse gjør mester. Aking er alltid en hit bland voksne og barn. Morten startet et prosjekt om å lage borg, det var mange av barna som ble delaktige og etterhvert kom Stine og Silje også med. Det ble gode samtaler om firkanter, fasonger og høyde på borgen. Samtidig så vi hvordan vi må legge snø blokkene for at det ikke skal rase sammen. Vi fikk en borg som vi kan leke i og søke ly når vi skal spise frukt på ettermiddagene J
Nå er vi ferdige med og klippe opp indianerdraktene våre og vi starter med dekrasjonene. Her står barna fritt til og male som de selv vil. Det ble mye blanding av farger og da kommer det gode samtaler og forundring om hvilke farger som må blandes for å få frem en annen.  Vi har sett hvordan ekte indianere har sine klær. Vi får noen vakre og freshe indianerbarn.


Tirsdag 28.01.14

I tilegg til våre faste rutiner i samling delte vi opp barna i grupper, de minste leste bukkene bruse sammen med Stine. Mens 4-6 åringene leste en bok om uvenner sammen med Silje, 4-6 åringene hadde fine kommentarer til boken og relaterte den til ting som skjer i barnehagen. Vi var alle enige om at det er lurt og dele, takke, være snille og venner J

Turen vår gikk idag til skytebanen, vi parkerte minibussen ved lavo- plassen for så og øve oss på og gå. Vi blir flinkere men trenger fremdeles øving.

Idag har vi hatt veldig mye aking på tur, det ser ikke ut som om barna blir lei. Det blir hyl, latter og tårer, vi har det kjempegøy sammen når vi kan ake.

Det og lage bål er også poppis blant barna, vi lager pagodebål som gjør det stabilt når vi skal lage mat på bålet. Det ble mange ostesmørbrød på de barna som var idag siden det var laget til 24 og vi var få. Gode og mette barn gir glade barn J

Når vi skulle hjem møtte vi på en mann fra Odderøyas venner i en av bakkene, han hadde en kul liten traktor med henger på. Barna var så heldige og få sitte på mens vi voksne møtte gå rundt for og passe på J

Onsdag 29.01.14
Huffamei for et vær det var idag! Vi prøvde å komme oss til tåkeskogen men ble møtt av en vegg av vind og snø når vi nådde broen. Vi tok da en sjefavgjørelse at det var best og gå tilbake.

Førskolegruppa sammen med Gøran og Sissel holder i disse dager på med Takuss som har fokus på trafikksikkerhet.

Bakt potet med mais og bacon til andremåltid idag.

Vi har gått på ski, aket og kost oss i barnehagen :) greier vi og komme oss over personen som ligger nederst i bakken? hmm :)

 Torsdag 30.01.14
Vi måtte se litt på klokken idag også i samlingen, vi fant også ut at det ikke skulle blåse like mye som igår. Vi ble da enige om at vi kunne gå til tåkeskogen på tur. Vi kledde på oss klærne og satte av gårde.

Vi bruker refleksvester når vi skal gå i nærheten av veier, vi har samtaler sammen med barna om at vi må gå to og to, holde i hendene og gå på rekke. Dette gjør vi for at bilene ikke skal kjøre på oss og vi blir synlige. Når vi skal over veien må vi se venstre, høyre og venstre for og se om det kommer biler, kommer det bil må han stoppe helt opp før vi kan gå. Trafikksikkerhet er viktig i hverdagen til barna.

Når vi kom frem ble det mye aking for store og små vi holder oss gode og varme med så motoriske bevegelser med kroppen.
Etterhvert ville noen barn opp på et lite tak og vi fikk noen dristige og krevende hopp fra lykkelige barn.


Revungene har idag sammen med Morten og Miriam frosset ned vann i en kopp med kongler og skjell i. Hva vil skje her tro? Her må vi følge utviklingen. De gikk også en egen tur på turen hvor de aka i to gøyale bakker.


Fredag 31.01.01

Juhu! Idag gikk vi til Nybyen og skateparken. Gåturen i seg selv var en mål med turen, vi ser at barna trenger øvelse på og GÅ på tur og alt som hører rundt dette. Vi valgte derfor og gå opp markensgate hvor vi måtte krysse noen veier, det er mye og se på samtidig som vi skal holde fokus på trafikken. Vi forbedrer oss stadig alle mann.

Å dra på tur til skateparken var gøy, her fikk vi en meter med snø som ikke var tråkket ned og etter et kvarter hadde vi svære arealer som var helt ned tråkket av barna. Dette viser hvor mye bevegelse og aktivitet det er i de flotte barna deres! J vi aka, rullet og hoppet i skateparken.

Vi hadde også med et element idag som var litt rart. En sprayflaske med blå konditorfarge oppi. Hensikter med denne var rett og slett og skape forundring og det gjorde den. «Hvorfor blir det blått?» «Hva er det?»» «Hva er det laget av ?»

Syv barn ble med Stine og Silje opp på et utsiktspunkt på toppen av Barneheia, her kunne vi se ut over hele byen til og med Odderøya kunne vi se! Vi var høyere oppe enn alle husene, fem etasjer oppe! Når vi skulle ned aket vi i noen gigantiske bakker, gøy!

Vi dro hjem spiste tomatsuppe og is til dessert.Isen hadde vi fått hos en pappa vi møtte på veien hjemJ


Takk for idag og god helg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.