Uke 4 Januar

 Uke 4

Mandag 20 Januar
Nå var det godt og se hverandre igjen etter en helg! Det var blide barn som kom inn døren mandag morgen. Vi Startet  samlingen som vi pleier 09.15 med morgensang og rutinene våre som å sjekke været og finne ut hvilke dag det er. Vi bestemte oss ut i fra været at vi skulle dra til tåkeskogen, dette fordi her er vi i le for vinden.  I dag brukte vi bilen for og komme oss til Odderøya.

Når vi kom fram tok vi fram nista og solbærtoddy. Solbærtoddyen er med på og holde oss varme når vi er litt frosne J 

Etterhvert ble det tid for lek, forholdene lå godt til rette for lek i snø. Dermed ble turen idag mest brukt til aking. Det var tungt og komme seg opp bakken for så og ake ned igjen. Vi kan se samholdet i barnegruppen med at når noen strever med og komme seg opp er det alltid en hjelpende hånd tilgjengelig. Med denne frileken får barna god grovmotorisk utvikling blandt annet med og kordinere kroppsdeler når de skal opp bakken. Når de skal ned er det finjustering med kroppen for og få god fart nedover.

 Gutt som koordinerer hender og ben for og klatre i oppoverbakke.

Til måltid idag ble det en blanding av spagetti, pølser, tomatsaus og egg. Dette falt i smak hos de fleste.

Reveflokken har sin gruppedag idag, vi skulle nemlig male på snø! Dette var noe spesielle greier men barna ble velvillige med Silje. Vannmaling, vann og snø var våre matrialer idag. Barna fikk beskjed om at her var det bare og begynne og male. Her var det noen forundrede blikk mellom barna, men etterhvert som Silje startet malingen på snøen kom barna etter. Vi syntes det var rart og male på snø og ikke ar som vanlig. Men det ble gøy! Dette var en måte og få fram for barna til å forstå at man kan utfolde seg kunstrerisk på ulike måter samtidig som vi fikk øvd på finmotorikken med penselgrepet.J


Fra vi kom tilbake i barnehagen har vi kost oss ute med ski, aking, snøhule og alt som hører med snøen. 

Vi vil gjøre dere voksne oppmerksom på at gode votter er godt og ha for små barnehender i kulda.

Tirsdag 21.01.14

I dag var det duket for sangsamling, Silje hadde med seg tre kort hvor det var ulike bilder på, hvilke sang hører til kortet tro? Barna har blitt kjempe flinke til og rekke opp hånden og vente på sin tur, de viser respekt for hverandre når et barn skal svare. Vi sang blandt annet «ro ro til fiskeskjær», «jeg gikk meg over sjø og land», her fikk vi brukt kroppen sammen med stemmen. I samlingen fant vi ut at idag blåste det veldig ute faktisk helt opp til 12 meter i sekundet og vi måtte kle oss godt.

Vi gikk derfor ikke så langt idag, vi gikk rett utenfor gjerdet hvor det var noen flotte hauer som de voksne tenkte vi kunne ake i.

 Men her  kom barns medvirkning godt frem for barna ga seg med akingen relativt raskt og startet en lek som de kalte skubbeleken. Her ble det mye latter og tunge bevegelser i myk snø. Etterhvert gled leken over på Daidaross/laburintlek, dette er noe som går på barnetv nå. Her ser vi voksne at barnas hverdag gjenspeiler seg i leken dette er erfaringer de drar med seg inn.

Idag stod Laks, potet, purre og rømme på menyen, dette er noe barna ser ut til og elske.

Vi feiret 5 årsdag idag med raketter, kaste opp i luften, sang og is. Dette var gøy!Onsdag 22.01.14

I samlingen idag lærte vi av Miriam at vottene skal inn i dressen når vi må ta de av ute. Dette er blandt annet for at de ikke skal bli våte og kalde. Det var fremdelses endel vind idag så vi valgte skytebanen som tursted idag for her er det ikke like mye vind som andre steder på øya.

Vi fikk oss ny spade som vi skal ha med oss på turene våre. Idag ble den brukt til og lage sofa rundt bålet. Vi fikk det sikkelig koselig i denne halvsirkelen samtidig som den ga oss litt le for vinden.


På skytebanen er det noen perfekte bakker og ake i. Vårt fokus er nå og utnytte snøen og det som kommer med den, vi vet aldri når den forsvinner.


Torsdag 23.01.14

Vår leirplass ble også i dag skytebanen på grunn av værforholdene. Vi har laget mange nye rutsjebaner idag med blandt annet hopp og svinger. Her får vi testet mange ferdigheter. Teknikk med og svinge, med og få fart og det og tørre og sette utenfor bakken.

Gutt 5, gutt 5 og jente 4 var idag med på og lage film, vi hadde innspilling av eventyret de tre bukkene bruse. Vi får øvet oss på turtaking, begrepet og tall. Det er også spennende og få se på sluttresultatet. (Video kommer snart) :) 

Reveungene har idag tatt snø i tre kopper sammen med Miriam og Morten. En med ren snø, litt skitten og veldig skitten snø. Det blir spennende og se hva som skjer når snøen har smeltet. Vi laget også snølykter på turen, her får vi øvet oss på og klemme snø sammen i hendene samtidig som vi må utføre god presisjon med og stable de oppå hverandre uten at de velter.

Det startet en ny voksen hos oss idag, hun heter Miriam men vi kaller henne Miriam 2, hun skal jobbe her 100%. Vi ønsker henne velkommen J

Fredag 24.01.14

Samlingen idag sjekket vi været med appen YR, her får vi vite hva som er ventet av vær iløpe av dagen. Idag skulle det bli skyer med litt snø, det skulle blåse og være -2 grader. Barna og voksne var da enige om at tåkeskogen kunne være en lur plass og gå til. Vi gjentok igjen om hva som var viktig å ha på seg av klær for og være forbret på kulden. Så var tiden inne for og se på hvordan snøen var blitt. Vi tittet først spendt oppi den skittne snøen, å fysj her var det mye ekkelt! Sand, støv og kanskje noen makk var det vi så. Vi snakket sammen om det var lurt og spise snø, vi fikk varierende svar. Men når vi ble klar over at det ville være det samme som og drikke vannet ble vi enige om at vi skulle prøve og ikke spise snø.

Vi tok på oss refleks vestene stilte oss to og to sammen og holdt hender. Nå skulle vi ut og gå i trafikken. Da er det viktig at vi kikker venstre, høyre, venstre før vi går over veien. Vi må ikke tulle og tøyse for respekt for trafikken må vi ha. Barna blir flinkere og flinkere hvor mer vi terper på dette.

På turen var også fokuset idag aking, vi fikk noen spektakulære hopp og mange av de minste er like modige som de eldre barna.
Det ble servert lapskaus til måltidet idag.

Tre barn gikk sammen med Silje til biblioteket for og låne lydbøker som vi kunne kose oss med senere på ettermiddagen. Disse hørte vi på mens vi spiste frukt. Resten av ettermiddagen gikk til frilek inne.
Riktig god helg –Morten, Sissel, Stine, Miriam2,Miriam og Silje :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hjemmeaktiviteter og digitale ressurser.