Uke 38

Mandag 14.09.15

Denne morgenen har vi hørt på hørespillet brannmann sam gjennom hele morgenen. De barna som har ønsket har hatt mulighet til å lytte. Vi har klippet med saks da øver vi oss på å konsentrere oss, vi øver på å holde saksen og klippe. Mange barn har lekt konstruksjons lek. De har bygget med lego, det ble resultatet i flotte volvoer, kjempe store hus og andre ting laget av lego.

Ved samling var det først rutinesamling så var det brannverns samling. Her hilste vi på Vanja og Eldar, "dukker". Vanja har vann på magen mens Eldar har ild på magen. De spurte oss hva røykvarselen er og om vi hadde en i rommet, ja det hadde vi og det var batterier i den som ville pipe om det begynner og brenne eller om det blir masse røyk i rommet. Eldar kunne fortelle oss at fyrstikker var det bare voksne som fikk lov til å røre, det var nemlig voksnes ansvar å passe på de.Så ville de veldig gjerne høre om vi kunne nød nummeret til brannvesenet. Vi øvet og øvet på 1 1 0. Vi sang "bæ bu bæ bu" sangen som fenget barna voldsomt.

Turen gikk idag til lavoplassen, her har reveflokken hatt mattelek og øvet på tre tall. 1,2,3. Hvordan utaler man ordet, hvordan ser tallet ut osv. Alle mann var med til bekken, her skulle vi se hvor mye vann det var i forhold til at det har regnet sånn i helgen. Men det var ikke så veldig mye vann i bekken så vi laget to demninger og helte oppi tre dråper salo før vi raste demningen og det ble litt skum. Med skummet ble det en felles lek at det snødde, Tror det er noen som savne snøen :)

 to som spiller musikk i vannet
 en som nyter siste rest av blåbærene
 hvordan navigerer jeg meg rundt dette treet?
 jo jeg holder meg i tauet og bruker tåspissene
 slenge seg i slengtauet
 vi deler på meitemarkene
 matteleik
 1,2,3 vi øver på talllyden
 samarbeid om å bygge demning i bekken
litt skum blir lett til snø i en fantasifull hjerne :)




Tirsdag 15.09.15

Denne tirsdags morgenen har vi lyttet til brannmann Sam for å bli litt kjent med hva oppgavene til en brannmann er. Noen barn tegnet brannmann med brannbil og slange. Idag var musikk instrumentene veldig populære. Vi har spilt masse musikk på morgenen med komp fra gitaren, trommene og rytme eggene.
I dagens samling kom Eldar og Vanja innom igjen, de ville høre om vi husket nøndnummeret til brannvesenet noe mange gjorde. Nemlig 1 1 0. Vi så på en røykvarsler og snakket om hva vi må gjøre når den går. Nemlig gå rolig ut døren og stille oss opp på plassen. Å plutselig gikk jo brannalarmen, dette gikk kjempefint, alle reiste seg rolig og gikk ut døra. En erfaring vi fikk var at det kan være lurt å ha på innesko for ellers må man gå ut i sokkene og da blir vi jo klissvåte..

Idag gikk vi på tur til lekeplassen utenfor barnehagen, her har vi kjørt buss til ulike plasser barna er kjent med, vi har vært på de sju hav. Det er blitt klatret på treet og hoppet masse i søledammene. Når vi kom tilbake til barnehagen var det tid for andremåltid. Vi ville gjerne ut og leke mer i regnet men nå måtte vi rett og slett gå inn for et stort flertall barn hadde ikke nok skifte tøy i baggen sin.
Plutselig som det var var alle mann inne og klare for å finne ut hva brannmannens oppgaver. Brannmann Sam ble satt på og vi følgte nøye med. Vi lærte at de slokker branner, de redder dyr i nød, de er til for og hjelpe oss rett og slett. Å neimen kom ikke dukkene Eldar og Vanja fram, de ville gjerne høre om vi hadde fått med oss noe av filmen og det var det mange som hadde. Nå var det tid for fargelegging, her øver vi på farger, tegne innenfor strekene, vente på tur og blyant grepet.

 Musikkinstrumentene har blitt en hit og da gitaren spesielt
 men også å spille på tromma og riste på rytmeeggene
 idag spiste vi nista under et tak mens vi studerte vårt nærmiljø
 hvor kjører denne bussen hen mon tro?
 denne skuta skulle  lang langt avsted nemlig
 se på meg! løper rundt og rundt og rundt vasen! Jeg er retningsbestemt jeg
 se på de små krepsene
 og her hva er det ?
 jo idag var det masse torsk med skjegg og gjeller, det var krabber med klør og hummer
 vi studerte de nøye
 hva gjør en brannmann?
vi fargelegger Eldar og Vanja


Onsdag 16.09.15

Idag hadde vi en riktig så fin rutine samling så sang vi "bæ bu bæ bu" sangen og gikk i do kø.
Skolegruppa har hatt sin gruppedag og har hatt om rim, dette er et vanskelig tema som vi øver oss på. Vi ser på et bilde og får tre andre bilder og skal finne den som rimer på første bildet.

Gruppa som skal lage olabil har idag vært på gjenvinning stasjonen her så de etter ting de kunne bruke på olabilen. De fant litt men ikke så mye så her må vi lete mer. Er det noen som har vognhjul de ønsker å kvitte seg med eller en gammel stereo så tar denne olabilgruppa veldig gjerne imot dette :)

Idag var turplassen ankerplassen, her har vi sanket epler, vi har hatt mye god frilek med blant annet politi og røver. Vi var en tur for å se på det svære ankeret.
 vi har sanket epler
 en som jobber i bussen
 vi speider utover byen
 hvor går denne bussen mon tro?
 se på det store ankeret, hvilken båt kan det komme fra ?
to som sorterer frukten på fatet

Torsdag 17.09.15

Ved samling var temaet brannvern. Eldar og Vanja stakk innom for å høre om vi kunne synge "bæ bu bæ bu" sangen for de. Noe vi selvfølgelig gjorde opptil flere ganger. Med denne sangen får vi inn nødnummeret 1 1 0 på en gøyal måte og det blir lettere å huske det. Vi sjekket om vi husket hva en røykvarsler er. Halve gruppen var med på jakt etter nødutgang skiltene i barnehagen, og vi fant ut at de kunne vi følge om det skulle starte å brenne, for de lyste både i mørket og om det skulle være røyk samtidig som de førte oss til døren. De eldste barna fikk også spørsmål om gjemsel og brann. Er det lurt å gjemme seg hvis brannalarmen går? Fra de alle kom et kontant NEI. Når vi undret oss litt hvorfor vi ikke skulle dette fant vi ut at det lureste er å gjøre det vi øver på ved en brannøvelse. Å det er å gå rolig ut ytterdøra.

Turen har idag gått lavoplassen. Her han dere tro det var mye vann idag. Å så gøy vi har hatt det, det gikk nemlig en liten bekk gjennom lavoplassen. Vi har sett at vannet er veldig sterk og bryter seg fram der det selv vil. Vi har latt pinner seile på vannet, vi har hoppet i bekken for å se om vennet spruter ut, men vi fant ut at det kom like fort tilbake. Ja rett og slett idag har vi undret oss over vannet.

Reveflokken har idag vært å sjekket hvordan det står  til med båten vår. Barna så det at havet hadde gjort slik at stranda var borte og da undret vi oss over hvorfor dette skjer. Vi fant iallefall ut at det var godt vi har bunnet fast båten til Revehiet :) Vi har hatt med oss tre såpebobler og blåst i disse. Ved å ha med tre på en gruppe på seks barn var et bevisst valg. Hvordan greier barna og dele på disse, og med litt veiledning var barna supergode på og bytte på tur og dele. Det vi ser ved Reveflokken er at de på tur sammen blomstrer. De tørr og komme mer frem og viser enorm omsorg for hverandre blant annet med å vente på hverandre om vi skal opp en bakke.

 hmm, det blir gull i vannet med folie... spennende!
 å vi blåser hva kommer da? BOBLER
 Meitemarker er spennende og studere men vi blir klissete i hendene
 vi deler vennskapelig med hverandre
Reveflokken blåser bobler

Fredag 18.09.15

Da var det fredag og det var en stille og harmonisk morgen. Det ble fargelagt mange brannbiler på kjøkkenet, det var sang og musikk i gangen og det ble bygget mange ulike konstruksjoner i yttergangen.

Idag gikk brannalarmen i frileken og vi fikk utført en bra øvelse. Vi kan merke på barna at de er trygge på hva de skal gjøre om røykvarsleren går. De slipper det de har i hendene og går rett ut. Vi vil påpeke at ved en brannøvelse vil vi gjerne ha det mest mulig realistisk for barna. Vi har derfor gitt beskjed i forkant at denne uken ville det være brannøvelse så det var lurt å ha på innesko evt ha ekstra sokker liggende. Ved en eventuell brann har man ofte ikke tid eller mulighet til å ta på sko derfor vil man ikke ved en brannøvelse heller ikke gjøre dette :)

Ved samlingen hadde en gruppe hjertebarn samling. Dette er noe vi gjør for å få fram vennskap, nestekjærlighet, og tilhørighet i barnegruppen. Barna får gjennom et halv år vært hjertevenn en gang. Da kommer de fram og sitter på hjertestolen og holder hjerteputa. Barnet får fortelle litt om seg selv og så får de andre barna si fine/gode ting om barnet som er hjertevenn. Deretter synger vi hjertevenn sangen. Den andre gruppen hadde brannverns samling ved "bæ bu bæ bu" sangen og rutinesamling.

Bamsen Kevin gledet seg veldig til å komme hjem til et nytt barn denne helgen og det ble jente 3 år som fikk han med seg.

Idag ble det skytebanen som ble turplass. He har vi funnet mange forskjellige småkryp, vi har hatt ansikts maling med kull, vi har slengt oss i slengtauet, vi har lekt tikken og hatt mye god frilek. Det er blitt synget og fortalt mange fortellinger om ulike småkryp. Vi har vært i dragens hule og sett her måtte vi være forsiktig så vi ikke vekket dragen.
Idag var det skolegruppas tur til å ha språksprell, de har hatt temaet samtale og undring.  Ord oppgave- Mål erfare å si noe fint om hverandre.  Fortellerevne- Mål greie å uttrykke hva en selv liker å gjøre. Barna deres var kjempe gode til å si fine ting om hverandre, vi må nok øve litt mer på å lytte til hverandre men dette har vi god tid til å øve på :)

På tur hjem fant en gruppe barn noe merkelig. Nedi grøftekanten lå det noe som var hvit og så ut som tenner. Når vi tok det opp undret vi oss over hvem sine tenner dette var, var det rådyrene sine, var det musene sine? Vi kom fram til at de lignet på våre og måtte være en mann eller dame sine. Vi telte tennene og telte våre egne, vi så på størrelsen og så plutselig så vi noen tall oy kunne dette være en dukkes tenner... 



 se jeg har bygget et hus med en bro
 å se hva jeg har fargelagt
 brannbilen deles og de undres hvordan de skal få inn brannslangen igjen
 vi hopper og teller, forover og bakover
 Kevin måtte også få spise niste
 hmm, hva heter dette dyret?
 et yrende liv i skogen
 vi er på tur inn i hula til dragen
 å vi har en forteller samling
 ei som slenger seg i slengtauet
 vi øver på å smøre på maten vår selv
 se hva vi fant
 vi måtte telle våre egne tenner
så måtte vi telle tennene på kjeven vi fant, ( det er en dukke kjeve :)

God helg :)

Populære innlegg fra denne bloggen

uke 16, 2016